Historisch moment voor de Efteling: oude en nieuwe Python bijna met elkaar verbonden

8 maart 2018 om 10:56
Oude en nieuwe baan Python bijna verbonden (foto: Raoul Cartens).
Oude en nieuwe baan Python bijna verbonden (foto: Raoul Cartens).
Het opnieuw opbouwen van de Python achtbaan in de Efteling is bijna klaar. De oude en nieuwe baandelen worden op dit moment herenigd. Het laatste stukje baan tussen de 'val' en de eerste looping wordt donderdag vastgemaakt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Dat betekent niet dat de iconische achtbaan meteen open gaat. De komende tijd gaat De Efteling eerst proefritten maken om te kijken of alles veilig is. De attractie is tot zeker 30 maart gesloten.


Schoon en wit
Het is voor het eerst dat het park een grote attractie helemaal opnieuw bouwt. De 37 jaar oude achtbaan was dringend aan vervanging toe. De vernieuwing van de baan is meerdere keren uitgesteld. 

De attractie werd sinds begin januari grotendeels afgebroken en opnieuw opgebouwd. Een groep fans nam nog even afscheid. De lift, het station en de fundering zijn intact gebleven, de rest is vernieuwd. Aan het ritje zelf is niet veranderd. De baan ziet er opvallend wit en schoon uit.

Sinds 1981
De attractie werd op 12 april 1981 geopend. De bouw kostte zo'n 10 miljoen gulden. Het was daarmee de grootste achtbaan in Europa. Het was een opvallende zet van de Efteling, omdat de attractie geen sprookjesthema kent.

De achtbaan werd in grote stukken gesneden met branders. 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...