Het is Internationale Vrouwendag! Dit zijn vijf powervrouwen uit Brabant

8 maart 2018 om 13:19
nl
Het is donderdag Internationale Vrouwendag. De dag die ieder jaar in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Omroep Brabant zet vijf Brabantse topvrouwen op een rijtje die ieder op hun manier succesvol zijn.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Ireen Wüst
Ze werd laatst nog uitgebreid gehuldigd in Goirle, de plaats waar haar roots liggen. De plek waar ze een standbeeld krijgt. En terecht, want Ireen Wüst is Nederlands meest succesvolle olympiër aller tijden. Ze haalde in haar olympische loopbaan elf plakken. Vijf keer goud, vijf keer zilver en een keer brons. Wüst is een powervrouw met hoofdletter P! 



Nicky Opheij


2017 was haar beste jaar ooit, zo vertelde Nicky Opheij uit Handel eind vorig jaar in Brabants Bont. Het model werd Miss Nederland en mocht daarom naar Las Vegas voor de verkiezing van Miss Universe. Die titel kon ze niet op haar naam schrijven, maar de hele wereld maakte wél kennis met Opheij. 



Olcay Gulsen

Finaliste in het populaire tv-programma Wie is de Mol. Maar Olcay Gulsen uit Waalwijk is vooral bekend als modeontwerpster en succesvolle zakenvrouw. Met SuperTrash bouwde ze een merk van naam op. De kleding wordt in 24 landen verkocht. Gulsen werd door weekblad Quote al eens geselecteerd als een van de dertig meest succesvolle vrouwen van Nederland. 



Colette Cloosterman-Van Eerd


Directielid van de Veghelse supermarktketen Jumbo. Colette Cloosterman-Van Eerd is verantwoordelijk voor de winkelformule. Ze houdt zich bezig met het merk, de uitstraling en innovatie. Colette Cloosterman-Van Eerd is dochter van Jumbo-oprichter Karel van Eerd. Zelf heeft ze vier kinderen. 



Monic Hendrickx


Actrice Monic Hendrickx uit Deurne kennen we vooral van haar hoofdrol in de Nederlandse serie Penoza. Voor haar rol als Carmen van Walraven-de Rue ontving ze in 2013 een Gouden Kalf. In totaal won ze in haar carrière tot nu toe vier Gouden Kalveren. Hendrickx had ook onder meer rollen in de films De Poolse bruid en Nynke.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.