Meer dan vierhonderd mensen protesteren tegen aanleg N629 in Dongen

8 maart 2018 om 11:24
nl
Honderden mensen hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen voor de nieuwe verbindingsweg N629 tussen Dongen Oosterhout. Alleen al via de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik zijn vierhonderd zienswijzen naar het provinciehuis gestuurd.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens de bezwaarmakers is de weg door de twee natuurgebieden de Duiventoren en het Blik moet komen in strijd met de provinciale wetgeving en de landelijke Natuurbeschermingswet.

Steun
Naast de aangetekende brieven die naar de Provincie zijn gestuurd, hebben ook veel mensen hun bezwaar via internet ingediend of zelf per post verstuurd. De bezwaarmakers kunnen op steun rekenen van milieuverenigingen, en natuur- en cultuurhistorische organisaties.

"Het is een uitgebreide zienswijze geworden", zegt voorzitter René Roovers van de vereniging. In het meer dan vijftien pagina’s tellende document fileert de vereniging de plannen van de provincie. Zo zou de onderbouwing van de provincie ontbreken waarom de weg door de natuur aangelegd moet worden. Ook zou er voor de weg te weinig natuur gecompenseerd worden. De provincie heeft 30 miljoen euro voor de aanpak van de N629 uitgetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.