'Ik begrijp de fans wel', maar Jordens Peters vindt het vertrek van Erwin van de Looi wel jammer

8 maart 2018 om 11:58
nl
De Willem II-fans hebben hun zin. Trainer Erwin van de Looi stapte donderdagochtend op bij de Tilburgse voetbalclub, die in degradatienood verkeert. De supporters hielden de coach verantwoordelijk voor het matige spel en de slechte resultaten en eisten de afgelopen dagen zijn vertrek. "Ik begrijp zijn besluit wel", vertelt aanvoerder Jordens Peters.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Ik ben zeker niet boos op de supporters", benadrukt Peters. "Ik begrijp hen aan de ene kant wel. Ik vind ons de laatste weken ook niet goed voetballen. Ook zij voelen de druk van onderen, andere clubs die ons naderen. Ik weet dat supporters dit doen vanwege oprechte zorgen. Zij leven dag en nacht mee met de club. Het is alleen wel jammer. Op een gegeven moment was het zo erg op Erwin gefixeerd... Dat was niet helemaal terecht. Heel de club is hier debet aan. De spelers, de leiding, de trainers... Het leek nu alsof alles honderd procent de fout was van Van de Looi en voor de rest van niemand. Dat is natuurlijk niet de waarheid."

Ompraten
Het moment waarop de trainer opstapt, is gewaagd. De club staat net boven de degradatiestreep. Het verschil met FC Twente en Sparta - die zestiende en zeventiende staan - bedraagt vijf punten. "Maar wat is een ideale situatie?", vraagt Peters zich af.

"Er hing een hele negatieve sfeer om de club. Vooral richting de trainer, dus ik begrijp zijn besluit wel. Ik moet wel zeggen dat het als een verrassing kwam, omdat de club een duidelijk statement naar buiten had gebracht. Ik had verwacht dat de kous daarmee af was. Aan de andere kant: we zijn allemaal voetballers. Als je - zoals ik - al een tijdje in de voetballerij rondloopt, is het een komen en gaan van spelers en trainers. Je hebt ook wel eens dat een van je beste spelers vertrekt, een dag voor het eind van de transferperiode. Dus ik denk dat iedereen hier wel mee kan omgaan. Ik verwacht ook wel een bepaalde reactie uit de spelersgroep."

Peters heeft niet geprobeerd Van de Looi nog om te praten. "Ik train vanwege mijn knieblessure - die me al sinds begin november aan de kant houdt - in Zeist. Daarom was ik niet bij het gesprek aanwezig, maar ik denk niet dat zoiets effect zou hebben. De trainer is een rationeel man."

Rentree

Assistent Reinier Robbemond neemt tot en met zaterdag - wanneer Willem II het in eigen huis opneemt tegen koploper PSV - de taken van Van de Looi over. Het is nog niet duidelijk of hij dit seizoen ook mag afmaken als hoofdtrainer of dat er een interim-coach wordt ingevlogen. "Daar heb ik ook nog niet over nagedacht", geeft Peters toe. "Ik ben heel nieuwsgierig wat er gaat plaatsvinden."

Tijdens de strijd tegen degradatie kan Willem II niet rekenen op de centrale verdediger. Het herstel van zijn knieblessure kost veel tijd. "Deze periode is heel frustrerend", vertelt Peters. "Ik wil heel graag het team helpen, maar je hebt weinig invloed als je niet op het veld staat. Ik ga met kleine stapjes vooruit. De artsen hebben me ook verteld dat ik de tijd moet nemen om weer topfit terug te keren. Ik verwacht er dit voetbalseizoen niet veel meer van. Begin mei is de competitie al klaar. In twee maanden tijd ga ik niet top-wedstrijdfit geraken. Dat heb ik wel uit mijn hoofd gezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.