Zuiderwaterlinie op de kaart gezet met parachutesprongen en festivals - Omroep Brabant

Zuiderwaterlinie op de kaart gezet met parachutesprongen en festivals

8 maart 2018 om 12:01
nl
De Zuiderwaterlinie (Foto: Merlin Daleman)
De Zuiderwaterlinie (Foto: Merlin Daleman)
De Zuiderwaterlinie van Bergen op Zoom tot Grave wordt dit jaar op een speciale manier onder de aanbracht gebracht. Tientallen parachutisten maken op 23 juni een sprong boven de eeuwenoude verdedigingswerken. Later dit jaar wordt er een mars van muziekgezelschappen gehouden. Dat is donderdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De zogenoemde vredes-parachutesprong wordt gehouden tijdens de Zuiderwaterliniefestivals in het kader van het internationaal jaar van het cultureel erfgoed. 

Defensie

Boven de vijf stellingen van de 165 kilometer lange linie, springen de parachutisten uit meerdere vliegtuigen waaronder een C-130 Hercules van Defensie. De vliegtuigen vliegen in formatie laag over de gehele linie en splitsen op om de parachutisten hun sprong te laten maken.

Van 16 tot en met 23 september 2018 volgt een mars van muziekverenigingen. Een week lang lopen muzikanten vanuit de uiteinden van de linie in estafette langs de verdedigingswerken. De deelnemers ontmoeten elkaar in Heusden.

'Prachtig erfgoed'

“Met de Zuiderwaterlinie hebben we historisch waardevol en prachtig erfgoed in onze provincie. We willen dat vaker en breder onder de aandacht brengen in Brabant en Nederland, maar ook internationaal”, vertelt Bert van den Kieboom, wethouder van de gemeente Geertruidenberg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.