Video

Gewapende overval op brillenzaak Loonen in Oosterhout, winkel al drie keer eerder bestolen

8 maart 2018 om 12:56
nl
Bij brillenzaak Loonen Brillen aan de Arendstraat in Oosterhout is donderdagmiddag een gewapende overval gepleegd. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er iets gestolen is. Het bedrijf was al zeker drie keer eerder slachtoffer van diefstal.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Volgens een ooggetuige waren er op het moment van de overval klanten aanwezig in de winkel. Zij worden nu gehoord door de politie. Volgens de politie zijn er geen gewonden. 

De dader is gevlucht. Er is een bericht via Burgernet verstuurd. Het gaat om een jonge man van 1.70 meter lang, met een normaal postuur. Hij draagt een blauwe jas en een blauwe tas. Geadviseerd wordt om gelijk 112 te bellen. 

De eigenaar van de zaak wil niets kwijt over het voorval. 

Geweld
In februari vorig jaar werd er ook al ingebroken bij de zaak. Inbrekers gooiden aan de achterkant van de winkel ruiten in om binnen te kunnen komen. Er zouden toen 150 zonnebrillen gestolen zijn. 

Ook in april en juni 2016 werden twee gewelddadige diefstallen gepleegd bij de zaak, die in het centrum van de stad gevestigd is. De schade liep toen al in de honderdduizenden euro's.  Bij die twee diefstallen werden naar schatting achthonderd brillen gestolen, vrijwel de gehele collectie. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.