Knappe zege Helmond Sport, eindelijk weer doelpunten voor RKC Waalwijk

9 maart 2018 om 21:50
Helmond Sport en RKC Waalwijk hebben vrijdagavond knappe zeges geboekt tijdens de 28ste speelronde in de Jupiler League. De Helmonders wonnen verrassend bij Telstar (2-3), terwijl RKC tegen Jong PSV na 329 minuten zonder treffer eindelijk weer tot scoren kwam (3-2).
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

RKC Waalwijk - Jong PSV 3-2
RKC maakte tegen Jong PSV niet alleen een einde aan een periode van drie duels zonder doelpunt, de ploeg van trainer Hans de Koning won voor het eerst sinds 12 januari ook weer eens een thuiswedstrijd. De thuisploeg kwam in de eerste helft nog wel op achterstand door een treffer van de Deen Nikolai Laursen, een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment.

Na rust tekende Johan Voskamp in de 59ste minuut voor de gelijkmaker, maar Jong PSV sloeg via opnieuw Laursen vrij snel terug: 1-2. Daarna kreeg RKC steeds meer het betere van het spel. De thuisploeg kon dat overwicht via treffers van Mohamed Mezghrani en opnieuw Voskamp ook daadwerkelijk omzetten in een zege: 3-2.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 1-3
FC Eindhoven kreeg opnieuw een flinke tik te verwerken. De 1-3 nederlaag tegen Fortuna Sittard betekende alweer de achtste nederlaag in de laatste tien competitieduels. Djibril Dianessy zette de Limburgers na 36 minuten op voorsprong, juist op het moment dat de thuisploeg even met tien man in het veld stond vanwege een blessurebehandeling van Abdelmalek El Hasnaoui.

In de 62ste minuut verdubbelde Fortuna de marge door een treffer van Todd Cantwell (0-2). FC Eindhoven liet het er niet bij zitten en knokte voor wat het waard was: invaller Doriano Kortstam verkleinde de marge in de 72ste minuut: 1-2. Vijf minuten later kreeg FC Eindhoven echter een nieuwe tik: Stefan Askovski maakte de derde treffer van Fortuna (1-3) na flink wat gerommel in het strafschopgebied van de thuisploeg.

Telstar - Helmond Sport 2-3
Met zijn derde zege in de laatste vier speelronden heeft Helmond Sport zichzelf een goede dienst bewezen op bezoek bij Telstar, vóór deze competitieronde de nummer vier van de ranglijst. De ploeg van trainer Roy Hendriksen herstelde zich prima van een 1-0 achterstand (doelpunt Melvin Platje) en kwam via het negende en tiende competitiedoelpunt van Jordy Thomassen zelfs brutaal op een 1-2 voorsprong.

Vijf minuten na de 2-2 van opnieuw Platje zette Ron Janzen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong. Die gaf Helmond Sport niet meer uit handen, al eindigde de ploeg het duel wel met tien man na een rode kaart van Dylan de Braal.

FC Den Bosch - FC Oss 0-0
FC Den Bosch kwam in de Brabantse derby tegen FC Oss voor de vierde keer op rij niet tot winst in de Jupiler League. Voor de thuisploeg begon het duel rampzalig, want al na twaalf minuten moest Mattias Andersson naar de kant met een hamstringblessure. Later moest ook doelman Kees Heemskerk met eenzelfde blessure afhaken. FC Oss had in de tweede helft het beste van het spel, maar kon niet op tegen het puike keeperswerk van Nick Leijten.

VOORAF
Statistieken en opstellingen
FC Den Bosch is al drie duels zonder zege in de Jupiler League, maar bleef voor eigen publiek wel al drie duels op rij ongeslagen (W2 G1).

Helmond Sport hoopt in Velzen een einde te maken aan een reeks van drie uitwedstrijden zonder enkel punt. De ploeg van Roy Hendriksen verloor de laatste weken achtereenvolgens bij Jong Ajax (2-0), FC Dordrecht (2-0) en De Graafschap (1-0).

• Jong PSV (zevende op de ranglijst) is al weken de hoogstgenoteerde Brabantse club. De Eindhovenaren hebben na 27 wedstrijden evenveel punten als De Graafschap (44), maar de ploeg uit Doetinchem heeft een beter doelsaldo.

• RKC hoopt in de Brabantse derby tegen Jong PSV eindelijk weer eens te scoren. De ploeg van trainer Hans de Koning is in de Jupiler League al 270 minuten zonder doelpunt na teleurstellende resultaten tegen Cambuur (0-0), FC Den Bosch (0-0) en NEC (0-2).

• FC Oss hoopt de 2-1 zege op Cambuur van vorige week een passend vervolg te kunnen geven. Een pittige klus, want de Ossenaren moeten dan wel een einde maken aan een droeve reeks van vijf uitnederlagen op rij.

• FC Eindhoven is van alle Brabantse clubs bezig aan de slechtste reeks. Van de laatste negen competitiewedstrijden verloor de nummer vijftien van de ranglijst er liefst zeven, tegen twee overwinningen (2-1 tegen FC Emmen en 3-1 tegen RKC Waalwijk).