Video

Kerkstraat Kiest: nergens doen zoveel partijen mee als in Den Bosch

14 maart 2018 om 07:00
nl
De inwoners van alle Kerkstraten in Brabant kunnen net zoals iedereen over een week naar de stembus. Toch gaat Omroep Brabant tot 21 maart juist in die Kerkstraten kijken wat er leeft in de verschillende gemeentes. Van oudsher is de Kerkstraat namelijk een plek waar ontwikkelingen in de gemeente worden gedeeld en die 'bijpraatfunctie' willen we weer nieuw leven in blazen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Tot aan de verkiezingen bezoeken we zeven Kerkstraten van oost tot west in onze provincie. Woensdag: de Kerkstraat in Den Bosch.

Mistig

De woensdag begint mistig in Den Bosch en voor André Stikkers van boekhandel Heijnen in Den Bosch is de mist de perfecte metafoor voor de Bossche politiek. "Niet te doorgronden," zegt hij.

Tekst gaat verder onder video.Rommeltje

Sommige bewoners van de Kerkstraat vrezen dat het een rommeltje wordt in de gemeenteraad. Nergens in de provincie doen zoveel partijen mee als in Den Bosch. Er staan er zeventien op het stembiljet. Voor nieuwkomer Els Olderaan in de Kerkstraat is dat een flinke uitdaging.

Tekst gaat verder onder de video.


Bovendien is de provinciehoofdstad samen met Rucphen de enige plaats in Brabant waar de PVV op de kieslijst staat. "Er zou een kiesdrempel moeten komen om het aantal partijen in de raad te beperken", zegt straatbewoner Guus. 

Duiventil

Overbuurvrouw Inge is het opgevallen dat er de afgelopen jaren verschillende raadsleden en wethouders het veld moesten ruimen. “Ik heb niet zoveel met politiek, maar zie wel dat het een duiventil is op het gemeentehuis. Het is een komen en gaan van politici en bestuurders." VVD-wethouder Jan Hoskam die woensdag naar de Kerkstraat kwam, maakt zich zorgen over de versnippering in de raad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.