Auto vast in de Waddenzee: wordt domme fout van Stan uit Helmond ook een dure fout?

9 maart 2018 om 17:35
nl
Het is nog onduidelijk hoeveel de bergingsoperatie heeft gekost van de auto van Stan, die strandde in de Waddenzee. Donderdag werd de auto van de 19-jarige Helmonder naar het droge gehaald.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Stan was met vrienden op weg naar Groningen toen ze besloten het wad op te rijden. Maar de auto kwam vast te zitten en door het opkomende water moesten ze hem achter laten.  “Een domme fout”, noemde Stan het eerder tegenover Omroep Brabant. En het blijkt een fout die hem duur zal komen te staan.

Rekening is onderweg
Rijkswaterstaat sommeerde de autobezitter de wagen weg te halen en daarop gaf Stan een Fries bergingsbedrijf opdracht de klus uit te voeren. Hoe hoog de rekening wordt weet Stan nog niet. Het Friese bergingsbedrijf moet de rekening nog opmaken.

'Foutparkeren op het wad'
"Als de Helmonder niet zelf opdracht zou hebben geven voor de bergingsoperatie, zouden wij dat dat op zijn kosten hebben gedaan”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Hoe hoog de rekening zal uitvallen, weet ook Rijkswaterstaat niet. “Wij hebben geen standaardtarieven voor foutparkeren op het wad.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!