5000 kostbaarheden achtergelaten na roof uit kluisruimte Rabobank Oudenbosch

9 maart 2018 om 20:29
nl
Bij de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch zijn ongeveer vijfduizend waardevolle items achtergelaten. Volgens de bank gaat het om sieraden en munten die verspreid door de ruimte zijn gevonden. Klanten moeten daarom mogelijk nog maanden op hun spullen wachten. De bank blijft voorlopig gesloten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Er zijn in de opengebroken safeloketten ook documenten achtergebleven. De inventarisatie van de circa vijfduizend achtergebleven items is gedaan onder het toeziend oog van een notaris. 

Duurt maanden
Het wordt volgens de Rabobank een ‘gigantische klus’ om de items bij de rechtmatige eigenaren terug te krijgen. Dit proces gaat daarom een aantal maanden duren, aldus de bank. 

Het politieonderzoek in de bank is inmiddels afgerond. Honderden klanten zijn gedupeerd

Roof
De kluisjesroof vond vorig weekend plaats. De inbraak werd pas na het weekend ontdekt. Over de manier waarop de kraak is uitgevoerd, wil de politie niets zeggen. "Maar deze inbraak is goed voorbereid en het werk van professionals. Je breekt niet zomaar in bij een bank", liet een woordvoerder eerder weten. 

De kluisjesrovers namen volgens De Telegraaf alle tijd om kostbaarheden uit de safeloketten te verzamelen. Uit een eerste tijdlijn die de politie en het Openbaar Ministerie hebben gemaakt, komt volgens de krant naar voren dat de dieven zo’n 24 uur in het gebouw zijn geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.