Video

Kerkstraat Kiest: Wat moet Waalwijk met de duizenden arbeidsmigranten en het Schoenenmuseum?

15 maart 2018 om 11:15
nl
Moeten er meer betaalbare woningen komen? Hoe gaat mijn gemeente om met de ouderen? Is het wel veilig op straat, willen we hangplekken voor jongeren of misschien wel een jeu de boules baan? Allemaal onderwerpen waar je tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een beetje invloed op kan uit oefenen door te stemmen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Om te horen  wat er leeft in de verschillende Brabantse gemeenten doorkruisen we de provincie van oost naar west en leggen we ons oor te luister in de Kerkstraat. Van oudsher een ‘centrale’ plek in de gemeente waar de mensen op zondag bij elkaar kwamen om naar de kerk te gaan. Maar ook een plek waar wekelijks de ontwikkelingen in het dorp of de stad besproken werden.

Tekst gaat door onder de video.

Arbeidsmigranten

In de Kerkstraat in Waalwijk vinden de bewoners dat de gemeente een oplossing moet realiseren voor de duizenden mensen die aan het werk gaan bij bol.com. “Ik weet niet of we blij moeten zijn met bol.com in Waalwijk. Roemenen, Spanjaarden, Litouwers en Polen, 3500 mensen in totaal. Niemand weet waar al die mensen moeten wonen”, zegt de kapper aan het begin van de Kerkstraat. 

Schoenenmuseum

Tijdens het gesprek in de straat over de rol van de gemeentepolitiek en de visie van de Gemeente komt ook de plaatselijke trots, het Schoenenmuseum, ter sprake. Het museum ging vorig jaar dicht door bestuurlijke problemen en er was veel discussie over de toekomst. Iets wat de bewoners van de Kerkstraat ook bezig houdt.

Tekst gaat door onder de video.

Kapper Cees Heesbeen, die eigenlijk aan het knippen was kwam speciaal z'n salon uit met een nieuw idee om het schoenenmuseum te huisvesten. Yvette IJpelaar, lijsttrekker van lijst 9 hoorde het idee van Heesbeen aan, maar moest ook uitleggen waarom zij zich heeft afgesplitst van de PVDA en nu onder haar eigen naam de raad in wil.

Tekst gaat door onder video.


Wachten op privacy instellingen...

Vrijdag 16 maart is Alice tussen zeven en tien voor Wakker in de Kerkstraat in Oosterhout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.