Video

Zit de nieuwe Hardwell of Tiësto op de St. Josephschool in Breda?

13 maart 2018 om 13:45
nl
Muziekles, maar dan hip. Zo kun je de lessen op de St. Josephschool in Breda het beste omschrijven. In de lokalen vind je deze dagen geen blokfluiten, maar staan er dj-sets. De leerlingen van de basisschool krijgen dj-les.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

“We wilden de kinderen met allerlei muziek kennis laten maken. Dus zijn we een -project gestart”, vertelt juf Jacqueline Heilema. Twee dagen lang krijgen de kinderen les in mixen en het produceren van muziek.

Wachten op privacy instellingen...

Achter een draaitafel staan Davey en Sep. Allebei een koptelefoon op en geconcentreerd draaien ze aan de knoppen. “We zijn samen een soort remix aan het maken”, vertelt Davey. “We mixen het nummer Rocket Spaceman van Hardwell met Ping Pong en dan kijken we wel wat er uit komt", legt Sep uit. 

'Muziek die je zelf ook luistert'
De twee jongens vinden de dj-les een stuk leuker dan de normale muzieklessen. “Je bent veel meer bezig en je doet iets met de muziek die je zelf ook luistert”, zegt Davey.

Maar of er ook echt dj-bloed in ze kruipt? “Nee”, zegt Sep. “Dj worden hoef ik niet echt. Maar dit is wel leuk om te doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.