Video

De Kerkstraat Kiest: Bewoners struikelen over richel in plaatselijke fontein

16 maart 2018 om 07:00
nl
Op zoek naar wat er speelt rond de gemeenteraadsverkiezingen kan een probleem soms ogenschijnlijk klein zijn. Dat bleek in Oosterhout, waar de burgemeester onlangs moest opstappen na handtastelijkheden. Dat vinden de bewoners een smet voor hun stad, maar tijdens het gesprek bleek dat een richel in de fontein op de markt voor sommige ook een struikelblok is.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

De Kerkstraat in Oosterhout is de enige winkelstraat in de gemeente waar het meevalt met de leegstand van winkelpanden. Een ander belangrijk onderwerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor de verkiezingen op 21 maart wil Omroep Brabant de 'bijpraatfunctie' van de Kerkstraat nieuw leven inblazen. Tot aan de verkiezingen bezoeken we zeven Kerkstraten van oost tot west in onze provincie. Op het kaartje onderaan de pagina zie je wat de bewoners van de Brabantse Kerkstraten belangrijk vinden.

Tekst gaat door onder de video


Grootheidswaanzin

“De gemeente Oosterhout heeft last van grootheidswaanzin, het is een 'storp'. Op papier een stad, maar eigenlijk meer een groot dorp”, zegt Jan Bekker die al decennia lang een schoenenzaak aan de Kerkstraat heeft en boven zijn winkel woont.

Zijn overbuurvrouw, Nicole Struijk-Welten is het met Jan eens “Er zijn veel te veel winkelpanden gebouwd in Oosterhout en nu moet een stadsmanager dat gaan oplossen. Ik heb die man nog nooit gezien." 

Thuis blijven

In het gesprek komt natuurlijk ook het handelen en het vertrek van burgemeester Stefan Huisman aan de orde. De Kerkstraatbewoners vinden het een smet voor de gemeente en Cock Gorisse denkt dat de affaire effect zal hebben voor de komende verkiezingen. Ze verwacht dat stemmer thuis blijven.

Tekst  gaat door onder de video 


Richel
Lijsttrekker Mark Vissers merkt dat de affaire de campagne beïnvloed. "Veel mensen zijn negatief over de politiek als je ze aanspreekt op straat, bij voorgaande verkiezingen was dat heel anders", zegt Mark. Allemaal belangrijk, zegt bewoonster Elly van Mook, maar de gemeente zou ook iets moeten doen aan  een richel in de fontein op de markt. "Mensen struikelen er over of blijven met hun hak hangen in de richel van de fontein. Een stuk touw erin en het probleem is opgelost" aldus de praktisch ingestelde Elly.
Wachten op privacy instellingen...
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.