Massale vechtpartij bij rechtszaak over doodschieten Yassine Majiti: weer twee arrestaties

15 maart 2018 om 16:47
nl
Er zijn weer twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch op 21 februari. Ze meldden zich woensdag op een politiebureau in Den Bosch.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vechtpartij ontstond tijdens een zitting over de schietpartij, november vorig jaar op de parkeerplaats bij Beachclub Sunrise op Aquabest. Yassine Majiti uit Den Bosch kwam hierbij om het leven. De mannen die zich misdroegen tijdens de rechtszaak, zijn familie van Majiti en wilden de 39-jarige verdachte Toon N. te lijf gaan.

'Veel impact'
Volgens de politie had het incident veel impact op alle aanwezigen, onder wie bezoekers, journalisten (onder wie een verslaggever van Omroep Brabant), medewerkers van het Openbaar Ministerie, de rechtbank en de politie. Zij werden allen met veel en grof geweld geconfronteerd. De zaak wordt door politie en justitie dan ook hoog opgenomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Begin deze maand werden al drie mensen aangehouden voor deze ongeregeldheden. Deze verdachten komen uit Den Bosch en het Belgische Maasmechelen. De twee mannen die woensdag werden aangehouden, komen uit Den Bosch en zijn 29 en 57 jaar. De oudste man blijft vastzitten, de andere man mocht na verhoor naar huis, maar hij blijft wel verdachte.

Wrakingszitting in april
Op 5 april wordt overigens duidelijk of de zaak tegen de verdachte van de schietpartij met dezelfde rechter wordt voortgezet. Familieleden van Majiti willen een andere rechter. Volgens advocaat Peter Schouten kan de rechter na de vechtpartij van 21 februari niet meer objectief oordelen. De wrakingszitting is in het Paleis van Justitie in Den Bosch. De inhoudelijke behandeling van de zaak is na de massale vechtpartij verplaatst naar een extra beveiligde rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.