A67 weer helemaal vrij in beide richtingen na ongeluk met tankwagen - Omroep Brabant

A67 weer helemaal vrij in beide richtingen na ongeluk met tankwagen

16 maart 2018 om 12:29
De A67 is weer helemaal vrijgegeven. Zowel richting Eindhoven als de andere kant op, richting België. Vrijdagochtend is een tankwagen met een bijtende stof bij knooppunt De Hogt door de vangrail van de middenberm geschoten en gekanteld. De snelweg was sinds kwart voor zes in beide richtingen dicht. Dit leidde op het hoogtepunt van de ochtendspits, rond acht uur, tot veertien kilometer file, goed voor tweeënhalf uur vertraging.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

 

Wachten op privacy instellingen...

De weg moet uitgebreid worden schoongemaakt en de middengeleider moest worden hersteld.

Wachten op privacy instellingen...

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. Evenmin is duidelijk of de chauffeur gewond is geraakt.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Voor het overpompen van de bijtende stof - natronloog - is door Rijkswaterstaat een gespecialiseerd bedrijf opgeroepen. Dat begon rond halftwaalf met het legen van de truck. "Maar dit duurt langer dan verwacht", liet Rijkswaterstaat vrijdagmiddag weten. De brandweer bleef lange tijd stand-by. Natronloog kan bij aanraking met de huid weefselbeschadiging, jeuk of ernstige brandwonden veroorzaken. 

Na het legen van de tank zetten grote kranen de vrachtwagen weer op zijn wielen. 

Veertien kilometer file
De afsluiting van de weg veroorzaakte een enorme vertraging voor het verkeer tussen Hapert en knooppunt De Hogt. Richting België waren de problemen minder groot, want op die weg werd de vluchtstrook opengesteld. "Maar het verkeer ging daar voetje voor voetje", vertelde ANWB-woordvoerder Erwin de Hart. "Het verkeer reed vanaf Eersel massaal binnendoor via Steensel naar Eindhoven. Ook daar stond het daardoor helemaal vast." 

Wachten op privacy instellingen...

De ANWB raadde automobilisten aan om te rijden via Tilburg en Breda over de A58 en E19. "De vangrail moet worden gerepareerd en misschien moet het wegdek worden schoongemaakt, als er bijtende stoffen zijn gelekt."

Wachten op privacy instellingen...

Nog een ongeluk
Om halfelf vrijdagochtend gebeurde er op de A67 nog een ongeluk, bij Hapert. Hierbij waren een vrachtwagen en een auto betrokken. In verband met dit ongeluk werd de weg drie kwartier afgesloten en werd het verkeer via de af- en toerit geleid. 

Om kwart over elf ging de A67 weer open, maar rond twaalf uur was het weer raak. Toen gebeurde er een ongeluk met een vrachtwagen op de A2 naar Eindhoven. Vanwege dit ongeluk werden twee rijstroken afgesloten voor knooppunt De Hogt. Dit leidt tot een halfuur vertraging. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...