Video

Kerkstraat Kiest in Rucphen: de nieuwe wielerbaan leeft meer dan de PVV

19 maart 2018 om 07:00
nl
De inwoners van alle Kerkstraten in Brabant kunnen net zoals iedereen woensdag naar de stembus. Daarom gaat Omroep Brabant juist in die Kerkstraten kijken wat er leeft in de verschillende gemeentes. Van oudsher is de Kerkstraat namelijk een plek waar ontwikkelingen in de stad of dorp worden gedeeld. Die 'bijpraatfunctie' willen we weer nieuw leven in blazen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Samen met Den Bosch is Rucphen de enige plaats in Brabant waar de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Als je aanbelt bij de bewoners van de Kerkstraat, is er maar een enkeling die positief reageert op die deelname van de PVV. "De gemeente zou wat meer voor de senioren moeten doen en wat minder voor het Wielerexperience dat ze willen" zegt Ton Crul.

Geen idee

“Ik stem op Wilders, die zegt gewoon hoe het zit. Maar wat de  PVV in Rucphen in de de gemeenteraad gaat doen, ik heb geen idee”, zegt Tonny Wiericx. Haar buurman Frank Backx twijfelt of het wat wordt “ Er zijn hier in de gemeente veel tegenstemmers daarom is de PVV hier ook zo groot tijdens de landelijke verkiezingen, maar gemeentelijk weet ik nog niet wat het gaat brengen”. 

Wielerbaan

Een onderwerp waar veel Kerkstraatbewoners over beginnen is het plan van de gemeente om een groot wielercomplex te bouwen.  “De nieuwe wielerbaan die de gemeente wil lijkt alles op te slokken. Het gaat ten koste van bijvoorbeeld het sociaal cultureel werk”, aldus Frank Backx.

Tekst gaat door onder de video

 

Jeu de Boules

De bewoners in de Kerkstraat willen ook de positieve zaken in Rucphen benadrukken. "Jammer dat de aandacht vooral naar de deelname van de PVV gaat, die landelijke politieke partijen zouden eigenlijk helemaal niet mee moeten doen hier", zeggen de Kerkstraatbewoners. "Bovendien gaan er ook dingen goed in Rucphen, we hebben bijvoorbeeld prachtige jeu de boules banen", zegt Ton Crul. "Ik heb geen idee wat het met de PVV in Rucphen gaat doen, met de landelijke item's moeten ze hier niet aankomen" zegt Ron van Dorst. "We hebben wel het mooiste dorpshuis in Rucphen", aldus van Dorst. 

Tekst gaat door onder de videoLijsttrekker Martien de Bruin van de Rucphense Volkspartij, RVP, denkt dat de PVV in de zelfde vijver vist als zijn  partij. Het is voor de Kerkstraatbewoners een raadsel wat de PVV in Rucphen wil. "Ze willen geen moskee in Rucphen, die komt er inderdaad niet, maar er komt ook geen vulkaan", zegt Frank Backx. "Het worden spannende verkiezingen, maar wij zijn de enige lokale partij die mee doet en daarmee kunnen we ons onderscheiden van de landelijke partijen", aldus Martien de Bruin.

Tekst gaat door onder de videoWachten op privacy instellingen...


Dinsdag de laatste etappe in de tour langs de Brabantse Kerkstraten, dan de Kerkstraat in Ossendrecht. Luister en kijk naar de uitzending van Wakker tussen zeven en tien in de ochtend.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.