Burgemeester Tilburg wil Club FIX 6 weken sluiten na vondst wapen

16 maart 2018 om 17:35
nl
De Tilburgse club FIX moet vrezen voor een sluiting van zes weken. Burgemeester Weterings wil dat de club de deuren sluit na de vondst van een wapen afgelopen weekend en is een procedure gestart. Ook wil Weterings het feest Tropical Sunday verbieden.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De politie vond het wapen zondagnacht op straat na een grote vechtpartij in de club. Een politieagent loste die avond een waarschuwingsschot vanwege de gespannen situatie. Tijdens de vechtpartij raakte een man gewond.

Handhaving
Het besluit om een procedure tegen de club te starten werd vrijdag in overleg met de politie genomen. Volgens een woordvoerder past de sluiting in het handhavingsbeleid van de gemeente. “Op dit soort incidenten staat 6 weken sluiting".

De eigenaar van de club kan nog tegen het voornemen van de burgemeester in gaan. "Maar tenzij daar nieuwe inzichten in staan, moeten ze dicht". De club maakte overigens eerder al zelf bekend dat het stopt met Tropical Sunday. 

Reactie Club FIX
In een reactie zegt de club dat het de beslissing van de burgemeester 'betreurt'. Verder wil de club geen inhoudelijke uitspraken doen zolang er nog een onderzoek loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.