'Pimpelen' met Linda van Impelen: huldigingsfeest bij de koning

19 maart 2018 om 11:32
nl
Zitskister Linda van Impelen wordt niet gehuldigd door de gemeente Geldrop-Mierlo. Wel krijgt de Mierlose bezoek van de burgemeester zodra ze is teruggekeerd van de Paralympische Spelen in Zuid-Korea. Ze won tijdens het evenement een zilveren medaille op de slalom.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Later in de week wacht Linda van Impelen nog een koninklijk feest in Den Haag.

Succesvolste ooit

Met drie keer goud, driemaal zilver en één bronzen plak waren het de succesvolste Paralympics ooit voor Nederland. De medaillewinnaars worden vrijdag ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag. Ze mogen dan samen met de Nederlandse medaillewinnaars van de Winterspelen voor valide sporters op bezoek bij de koning, de koningin en prinses Margriet.

Wachten op privacy instellingen...

Voor het bezoek aan het paleis is er nog een officiële huldiging in de Grote Kerk in Den Haag, verzorgd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

'Super tevreden'

Linda kijkt er naar uit: “Ik heb er zin in om thuis mijn zilveren medaille te vieren. Je kunt wel zeggen dat ik slechts éénmaal zilver heb: ik ben er super tevreden mee. Het was blijkbaar te moeilijk om de knop om te zetten na een val in Canada. Toch heb ik mezelf gelukkig laten zien. En die Japanse was beter, zo gaat het ook bij skiën.”

De nationale ploeg vertrekt later deze maandag naar Nederland. Esther Vergeer, chef de mission van TeamNL, noemt de medailleoogst een geweldig resultaat. ”Dit is voor de Nederlandse Ski Vereniging heel gaaf”, aldus Vergeer. “Zij bewijst hiermee dat alle energie en het geld dat in het alpineskiën en snowboarden wordt gestopt, wat kan opleveren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.