Bloemenzaak ‘t Boeketje mag blijven in centrum van Tilburg: 'Dit had ik nooit verwacht'

19 maart 2018 om 21:25
nl
Bloemenzaak 't Boeketje blijft nog zeker vier jaar een vertrouwd gezicht op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Eerder leek het erop dat de winkel na vijftig jaar op het plein zou moeten verdwijnen: de verhuurder wilde een horecazaak beginnen in het pand. Dat plan is van de baan, al gaan er wel dingen veranderen. De eigenaren zijn blij en opgelucht.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Nadat we hoorden dat het plan van de baan was, zijn we weer aan tafel gaan zitten met zowel Wereldhave, de eigenaar van het pand, als de gemeente Tilburg”, zeggen winkeleigenaren Johan en Anita Koolsen in een Facebookbericht. “En deze keer wel met de neuzen in dezelfde richting.”

Veranderingen
Dat is goed nieuws voor het Tilburgse stel. Toch blijft niet alles geheel zoals het was. "Over ongeveer anderhalf jaar wil Wereldhave beginnen met de bouw van een appartementencomplex. Onze winkel zal dan ruimte moeten maken om bouwterrein te kunnen creëren”, vertellen ze. 

De gemeente heeft Johan en Anita echter een alternatief geboden: de komende jaren kunnen ze vanuit een verkoopwagen werken. “Daarna wordt er gekeken of we weer vanuit een vaste winkel kunnen werken. We zijn dan misschien al vier of vijf jaar verder”, meldt het tweetal. 

Steun uit alle hoeken
Al vijftig jaar kunnen Tilburgers hun bloemen kopen bij 't Boeketje op het Pieter Vreedeplein. Dertig jaar geleden nam eigenaar Johan Kools het over van zijn oom. Eerst was het een bloemenkraam, tegenwoordig is het een heus winkeltje. 

't Boeketje kreeg het afgelopen jaar steun uit alle hoeken van Tilburg. "Al die acties die voor ons zijn gehouden, zoveel steun. We hadden het wel gehoopt maar niet gedacht dat dit zou gebeuren", vertelt een opgeluchte Johan.

De wethouder heeft eerder dit jaar bemiddeld tussen de huurder en de verhuurder. Maar die gesprekken draaiden uiteindelijk op niks uit. De eerste alternatieve locatie die werd geboden was onder in een kelder en de tweede locatie bleek te duur. 

Uiteindelijk bemoeide ook de gemeenteraad zich met de kwestie. Bijna alle politieke partijen wilden dat de verhuurder naar een oplossing zou zoeken. Met een petitie werden er ruim 8000 handtekeningen voor het behoud van de bloemenzaak opgehaald.

Groot feest
Johan en Anita hebben nog heel wat in petto voor alle Tilburgers die hun zaak gesteund hebben. "We gaan allerlei leuke acties bedenken om iedereen te bedanken en er komt een groot feest voor het personeel", glundert Johan.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.