Griepgolf houdt aan: Rode Kruis gaat meehelpen in verpleeg- en verzorgingshuizen

20 maart 2018 om 09:25
nl
Het Rode Kruis gaat bijspringen in Brabant om de gevolgen van de griepgolf het hoofd te kunnen bieden. Vrijwilligers van het Rode Kruis gaan vanaf dinsdag in sommige verpleeg- en verzorgingshuizen meehelpen. In één revalidatiecentrum worden ze al ingezet. De zorginstellingen in de provincie hebben dit maandag tijdens een overleg afgesproken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Door de aanhoudende griep onder patiënten en personeel zal het in zorgcentra in Brabant de komende weken nog druk blijven. Dit kan betekenen dat operaties worden afgezegd, wachtlijsten langer worden en dat ook de wijkverpleging handen en voeten tekortkomt.

Weer breed overleg

Anderhalve week geleden vond er ook een breed overleg plaats tussen allerlei zorginstanties in Brabant, variërend van ziekenhuizen tot verpleegcentra en ambulancediensten. Ook nu is vergaderd over een gezamenlijke aanpak van de problemen die ontstaan (zijn) door de griepgolf. Dit gebeurde onder leiding van de Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio (GHOR) en de Gemeentelijke Gezondheids Dienst (GGD).

Door het tijdelijk bijplaatsen van bedden en een goede samenwerking zijn op dit moment de grootste knelpunten onder controle, zo laten ze weten. Maar, omdat de griepgolf aanhoudt, zal de situatie nog zeker drie weken nauwlettend in de gaten worden gehouden. Zo is er een actiecentrum opgericht om in overleg met zorgaanbieders en huisartsenorganisaties verdere afspraken te maken. Met het Rode Kruis is inmiddels overeengekomen dat ze hand- en spandiensten gaan verlenen.

'Teleurstelling onvermijdelijk'

Desondanks moeten patiënten er rekening mee blijven houden dat ze niet altijd op hun wenken kunnen worden bediend. Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheid GHOR/GGD: “Dat we hen moeten teleurstellen is onvermijdelijk, maar we doen er alles aan om die teleurstelling zo beperkt mogelijk te houden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!