Video

Klanten en eigenaar van ’t Boeketje Tilburg dolblij dat bloemenzaak open mag blijven [VIDEO]

20 maart 2018 om 21:01
nl
Na maanden van strijd eindelijk duidelijkheid: Bloemenzaak ’t Boeketje op het Pieter Vreedeplein in Tilburg mag blijven. “Daar zijn geen woorden voor, het is helemaal fantastisch”, zegt een blije en geëmotioneerde eigenaar Johan Kools. Maar ook actievoerende klanten zijn in een feeststemming. “Fantastisch, geweldig, wat mooi.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

 

Eerder leek het erop dat de winkel na vijftig jaar op het plein zou moeten verdwijnen, omdat de verhuurder een horecazaak wilde beginnen in het pand. Heel Tilburg kwam tegen dat voornemen in opstand, de politiek ging zich ermee bemoeien en trouwe klanten voerden zelfs actie om ’t Boeketje - op het plein - open te houden. En met succes, want ’t Boeketje mag blijven.

'Dit hadden we nooit verwacht'
Vooral de klanten van Kools sprongen op de bres voor hem. Acties werden gevoerd op Facebook en bij de bloemenzaak zelf. “Als je toch kijkt wat al die mensen gedaan hebben: berichten geplaatst op Facebook, de petitie ondertekenen. Dit hadden mijn vrouw en ik nooit verwacht, echt niet.” Ook de klanten zijn blij met het resultaat. “Gelukkig, heel gelukkig.” En:"Ik kom hier al dertig jaar, ze mogen niet zomaar iemand z'n brood afpakken."

Een petitie om de zaak open te houden werd ruim achtduizend keer ondertekend. Ook Lisette, niet het prototype van een actievoerster, voerde actie voor haar bloemenzaak. “Ik heb de strijd wel gevolgd ja, op Facebook zeker. Ik heb zeker meegedaan, want ook ik heb de petitie ondertekend."

Zeg het met bloemen
Johan Kools gaat z’n klanten, zijn actievoerders, nog bedanken met speciale acties waarin bloemen uiteraard een hoofdrol zullen spelen. Maar ook mondeling wil hij iedereen dolgraag bedanken. “De Brabanders en de Tilburgers zeker. Bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.