Video

Lars Boom moet voorjaarsklassiekers laten schieten: ‘Mijn hart haalt de extreme inspanning nog niet’

20 maart 2018 om 19:00
nl
Wielrenner Lars Boom doet niet mee aan de Vlaamse voorjaarsklassiekers dit jaar. Zijn hart is nog niet sterk genoeg na een operatie die hij begin dit jaar onderging. “Ik heb meer tijd nodig om in topvorm te komen.”
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Boom moest eerder dit jaar onder het mes omdat er hartritmestoornissen bij hem waren vastgesteld. Die operatie is geslaagd, benadrukt de renner van LottoNL-Jumbo, maar het herstel duurt langer dan gehoopt. 

'Hoor daar niet thuis'
Eerder dit jaar sprak Boom nog de ambitie uit om tijdens de voorjaarsklassiekers weer topfit op de pedalen te kunnen staan. Dat daar nu een streep door kan, is een flinke tegenvaller voor de renner uit Vlijmen. “Het doet pijn, maar ik wil mezelf gunnen om op mijn oude niveau te komen. Ik hoor daar niet thuis als ik niet mee kan doen om de overwinning, of in ieder geval een plek in de top tien.”

Spijt van de operatie heeft Boom niet. “Ik heb voor de operatie nog een tijd met medicatie rondgereden, maar dat is niet prettig. Dan ben je altijd bang dat het terugkomt.” Nu voelt hij zich naar eigen zeggen ‘goed, maar nog niet topfit’. 

Verbijten
Het betekent wel dat Boom zich nog even zal moeten verbijten. “Ik denk dat het pijn gaat doen als ik straks op de bank televisie zit te kijken. Ik houd me er nu aan vast dat ik vorig jaar ook zwak begonnen ben, maar wel sterk geëindigd.” Hij pakte vorig jaar onder andere de winst in de Ronde van Groot-Brittannië.

Vrezen voor zijn plekje in de rit der ritten, de Tour de France, doet Boom nog niet.  “Ik hoor daar thuis en kan denk ik van reële waarde zijn voor Dylan in de sprint.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.