Hoog opkomstpercentage Den Bosch [OVERZICHT GROTE GEMEENTES]

21 maart 2018 om 17:08
nl
Het opkomstpercentage in Den Bosch is fors hoger dan tijdens de verkiezingen in 2014, zo meldt de gemeente in een tussenstand. Veel gemeenten geven updates over het aantal mensen dat stemt. Een kort overzicht.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

In Den Bosch had 57 procent gestemd rond acht uur. Dat is volgens de gemeente twintig procent meer dan in 2014. Het stembureau op het station heeft extra stembiljetten gekregen. Er waren er van de 1500 nog maar 350 over. Ook een extra stembus staat al klaar. 

Een mogelijke verklaring voor de forse stijging is dat de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in Den Bosch niet tegelijk met de rest van Nederland waren, door gemeentelijke herindeling. 

Volg vandaag de verkiezingen in ons LIVEBLOG: #BrabantKiest: stemmen in de werkkamer van de burgemeester

Tilburg
Het gaat ongeveer hetzelfde als vier jaar geleden in Tilburg. Daar hadden rond 16 uur bijna 25 procent gestemd.

Eindhoven
In totaal hebben 64.716 mensen gestemd voor de gemeenteraad in Eindhoven, blijkt uit de tussenstand van half zeven. Dat is goed voor 35,77 procent. Voor het referendum stemden wat minder mensen: 59.644

Breda
De gemeente meldde rond vijf uur dat 31,1 procent heeft gestemd. Dit is iets meer dan vier jaar geleden, toen was het 29,8 procent rond die tijd.

Wachten op privacy instellingen...


Roosendaal
De tussenstand in Roosendaal is 25,3 procent, meldde de gemeente rond vier uur, daarmee gaat het iets beter dan vier jaar geleden.

Bergen op Zoom
Rond half vier tikte de teller de 26 procent aan.

Etten-Leur
Om 19:00 uur was de opkomst in Etten-Leur over alle stembureaus gemiddeld 36,97 procent. 

 

De Brabantse verkiezingsuitslag zie je het eerste bij ons. Check vanaf 20.30 op televisie onze speciale verkiezingsuitzendingen. Donderdagochtend zijn we vanaf 07.00 uur terug met Brabant Kiest. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.