Tientallen vrachtwagenchauffeurs A67 betrapt op bellen achter het stuur en overtreden rijtijden

21 maart 2018 om 18:25
nl
De politie heeft woensdag in totaal 51 vrachtwagenchauffeurs op de bon geslingerd tijdens een verkeerscontrole op de snelweg A67 bij Eersel. Het ging vooral om bellende truckers, maar ook om een aantal overtredingen van de Rijtijdenwet.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

De controle van de politie vond plaats van half negen 's morgens tot half drie 's middags en was vooral gericht op 'afleiding'. Op de A67 tussen Venlo en de grensovergang naar België, gebeuren vaak aanrijdingen door onoplettende vrachtwagenchauffeurs. Meestal met veel persoonlijke en materiële schade en enorme verkeersoverlast.

Tijdens de controle bij Eersel kregen 30 vrachtwagenchauffeurs en 17 bestuurders van bestel- of personenauto's een boete voor het vasthouden van een telefoon. De hoogte van de bon is 230 euro. 

Magneet
De politie betrapte chauffeurs ook op andere zaken. Zo werd een trucker uit Wit-Rusland bekeurd omdat hij een magneet had bevestigd op de pulsgever van de tachograaf. Hierdoor werd er geen rijtijd geregistreerd en kon hij zonder de verplichte rusttijden gewoon door blijven rijden. De Wit-Rus werd eruit gepikt omdat hij met zijn telefoon bezig was.

Stilgezet
De chauffeur uit Oost-Europa werd met zijn oplegger negen uur stilgezet op de parkeerplaats naast de A67. Hij en zijn baas kunnen nog een stevige boete voor de overtreding tegemoet zien, aldus de politie. 

De politie schreef ook bonnen uit voor rijden zonder rijbewijs, verlopen APK en te ver uitstekende lading. Er werd bovendien voor bijna 1000 euro aan openstaande boetes geïnd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.