Misschien kan Ronald Koeman even bellen met Ali Riza, zijn Oranje wint van Engeland: 2-1 - Omroep Brabant
Video

Misschien kan Ronald Koeman even bellen met Ali Riza, zijn Oranje wint van Engeland: 2-1

21 maart 2018 om 22:46
nl
Bondscoach Ronald Koeman doet er wellicht goed aan om even te overleggen met Eindhovenaar Ali Riza Aygün over de opstelling van Oranje. Ali Riza toverde woensdagavond namelijk een succesvol Nederlands elftal uit de hoge hoed. Weliswaar op het virtuele voetbalveld, maar gewonnen werd er wel. Met 2-1 van Engeland.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Ali Riza speelt namens PSV in de zogenoemde eDivisie. Een virtuele competitie op het hoogste niveau met Playstation en de Xbox. Hij werd door de Nederlandse voetbalbond gevraagd voor een 'interland' per spelcomputer tegen een Engelse tegenstander. Een wereldprimeur want het betreft de eerste e-interland ooit. 

Ali Riza was aangenaam verrast door de uitnodiging. Hij stelde een opmerkelijk maar succesvol e-team samen met spelers van Oranje. Een 4-4-2 strategie met het spitsenkoppel Bast Dost en Wout Weghorst deed de rest.

Samenvatting

Om het kijkplezier niet te bederven, verklappen we niet het scoreverloop en de doelpuntenmakers. Wie graag het hele duel bekijkt, kan op de illustratie hier beneden aanklikken. 

Tekst gaat verder onder de video van de wedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...


"Enorm trots met de overwinning tegen Engeland tijdens de eerste officiële e-interland", laat de trotse e-coach via een tweet weten. Hopelijk kan Ronald Koeman een zelfde vreugdekreet slaken op vrijdagavond als het 'echte' Oranje in Amsterdam een oefenwedstrijd speelt tegen Engeland.

Ali Riza, de 22-jarige esporter van PSV, werd winterkampioen in de eDivisie. Hij won afgelopen weekend nog de Empoli esports Cup in Italië. Nu kan hij zijn eerste interlandzege bijschrijven.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.