Andreea verloor haar verloofde bij ongeluk met vijf doden: ‘Hij zou mij naar het altaar brengen'

22 maart 2018 om 17:42
nl
Ze droomden van een mooi huis, een huwelijk, een nieuwe toekomst. De jonge stellen Adina en Aurel en Cosmin en Andreea uit het Roemeense Caracal vertrokken samen naar Nederland. In hun zoektocht naar geluk vonden drie van hen een tragische dood op de N270 tussen Helmond en Deurne. Het busje waarin ze zo vaak zaten, botste maandag frontaal op een tegenligger.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Andreea blijft achter. Zonder Cosmin, haar verloofde. Compleet in shock schrijft ze een emotioneel bericht op sociale media. ‘Wat moet ik met mijn pijn? Hij zou mij naar het altaar brengen. We werkten hard om onze droom waar te maken. Waarom God? Waarom wilde je ze allemaal bij je hebben?’

Een zorgeloze toekomst. Dat is wat Adina, Aurel, Cosmin en Andreea zoeken als ze een paar jaar geleden naar Nederland komen. In hun vaderland zien ze geen kans een zorgeloze toekomst op te bouwen. Werk is daar moeilijk te vinden en de lonen zijn laag. Daarom besluiten de vier, net als andere Roemeense jongeren, onder meer te gaan werken bij vleesgigant Van Rooi Meat in Helmond. 

Samen opgegroeid in Roemenië
De vier twintigers kennen elkaar al jaren. Ze groeien op in Caracal, een stadje in het zuiden van Roemenië met 35.000 inwoners. Daar worden ze ook verliefd op elkaar. Cosmin op Andreea en Adina – het zusje van Cosmin – op Aurel.

Adina en Aurel zijn al elf jaar bij elkaar en zien er dolverliefd uit op hun trouwfoto’s van een paar jaar geleden. ‘Je bent de definitie van mijn geluk’, schrijft Adina in juli nog over haar Aurel op Facebook. 

De liefde spat er vanaf
En de liefde spat er ook vanaf op de talloze foto’s met hun 2-jarige zoontje Darius. Breeduit lachen ze voor de camera in de speeltuin, geven ze elkaar kusjes in bed, kroelen ze op de bank. ‘Onze engel, we houden enorm veel van je’, is te lezen én te zien. 

Ook Cosmin is te zien op verschillende foto’s. Vooral met Andreea. Net als Adina en Aurel hebben zij trouwplannen. De datum is al gepland: 16 september 2018.

Met het geld dat Cosmin en Andreea verdienen in Brabant, willen ze hun bruiloft betalen. Adina en Aurel sparen voor een mooi, nieuw huis. Ze hebben er veel voor over. Lange werkdagen en hun zoontje die ze vaak moeten missen. Darius verblijft vaak bij Adina’s moeder in Roemenië. Ze skypen dan veel met elkaar.

Fataal ongeluk
Het is maandagmiddag iets na vieren. Een busje dat onderweg is van Van Rooi Meat in Helmond naar een slaapgelegenheid in het Duitse Goch botst frontaal op een vrachtwagen.  Het ziet er niet goed uit. De hulpdiensten rukken massaal uit. Van de acht inzittenden komen er vijf om het leven, onder wie Adina, Aurel en Cosmin. Andreea en twee anderen raken zwaargewond maar overleven de klap, ze zijn buiten levensgevaar. 

Wachten op privacy instellingen...

Thuis in Caracal vloeien tranen. ‘Drie onafscheidelijke zielen hebben ons verlaten zonder ons een woord te vertellen’, schrijft een vriend op Facebook.

Een familielid zegt tegen de Roemeense pers: ‘Ze gingen naar Nederland voor een betere toekomst. Nu bereiden we ons voor op de begrafenis. Ik kan het niet geloven.’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.