Na sterilisatie toch nog een achtste kind krijgen: het blijkt te kunnen

1 februari 2001 om 00:00
Nieuwkomer Junior wordt vertroeteld door zijn oudere broers
Nieuwkomer Junior wordt vertroeteld door zijn oudere broers
Acht kinderen. Het angstzweet breekt je wellicht al uit bij de gedachte. Niet bij Jan en Sofie Nagelkerke uit Oudenbosch. Deze week werd hun achtste kind genaamd Junior geboren. Niet gepland in eerste instantie, maar meer dan welkom.
Profielfoto van Struijs, Hannelore
Geschreven door
Struijs, Hannelore

Jan had zich namelijk na de zevende laten sterilliseren, maar het lot bepaalde dat het niet bij zeven ging blijven: "Blijkbaar kan het weer aan elkaar groeien." Zoon Stan, tien jaar en de derde in lijn vult aan: "Dat is heel zeldzaam."


Naast Stan is er ook nog Merel, met twaalf jaar de oudste. Dan komt Eline, 11 jaar. Zij bakte laatst nog als thuisbakker het beste Brabantse worstenbroodje. Daarna komen Stan, Noud, Floor, Guusje, Madelief en sinds deze week is er dus ook Junior.

Wachten op privacy instellingen...Zelf vindt Jan het niet zo bijzonder, maar als je vraagt of hij anderen kent met acht kinderen, zegt hij heel droog van niet. Beide ouders blijven er heel nuchter onder: "Het is goed te doen hoor, de pan is alleen wat groter geworden."

Tijd voor?

Of er met acht kinderen nog ruimte is voor liefde en aandacht? Maar genoeg. Jan is bakker en daarom vroeg thuis en hij kan zo tijd met de kinderen spenderen: "Ik haal ze van school, kook en dan eten we samen."


Of er nog een negende komt? Dat antwoord durft hij niet te geven: "Ik zei bij de zevende: 'dit is de laatste'. Dat ga ik nu dus niet meer zeggen."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...