Etienne Bax breekt sleutelbeen bij zijspancross: 'Geen zin in een mitella en zes weken rust'

25 maart 2018 om 15:20
nl
Etienne Bax is bij de eerste race van het nieuwe zijspanseizoen zwaar geblesseerd geraakt. De coureur uit Bergeijk brak in Oss zijn sleutelbeen na een valpartij in de eerste manche.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Bax kwam na een probleem bij de start vanaf een laatste plaats terug naar een vierde positie. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij echter ten val. Daarbij brak hij zijn sleutelbeen. 

“Het was tot dat moment een geweldige manche”, aldus Bax. We reden in zestien minuten van de dertigste naar de vierde plek en waren per ronde bijna vijf seconden sneller dan de koploper. Alles zag er rooskleurig uit, maar toen maakte ik een stuurfoutje en kwamen we met het voorwiel in het losse zand terecht. We sloegen over de kop en werden gelanceerd. En dan komt die motor er nog achteraan.”

Bax gaat zondag nog onder het mes en hoopt over twee weken al weer op de motor te zitten bij de GP in Frankrijk. "Ik ben aan het wachten op antwoord van een Belgische crossdokter, want als ik in Nederland naar het ziekenhuis zou gaan, krijg ik een mitella en zes weken rust aan m'n broek. Daar heb ik geen zin in."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.