Video

A67 bij Asten afgesloten, gevaarlijke stof moet uit tankwagen worden gepompt na ongeluk

26 maart 2018 om 10:27
nl
Door een ongeluk met een tankwagen vol gevaarlijke stoffen is de A67 tussen Geldrop en Asten afgesloten in de richting van Venlo. Volgens de ANWB kan dit nog tot half elf vanavond duren.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Het verkeer dat nu nog vaststaat, wordt omgeleid via de afrit bij Asten. De weg is afgesloten omdat de tankwagen, volgeladen met de gevaarlijke stof naftaleen, moet worden leeggepompt en geborgen. Het advies aan reizigers is om om te rijden via Weert en Roermond. Rijkswaterstaat waarschuwt voor een extra drukke avondspits vanwege de wegafsluiting. 

Wachten op privacy instellingen...

Gekanteld

Het ongeluk, waarbij de tankwagen en een vrachtwagen waren betrokken, gebeurde rond half elf in de ochtend. Daarbij kantelde de tankwagen. Deze kwam vervolgens in de berm terecht. De chauffeur kwam even vast te zitten in zijn cabine, maar kon zelf uit het voertuig komen. Hij is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Aanvankelijk was er de angst dat de vrachtwagen de gevaarlijke stof zou lekken. Dat bleek na onderzoek niet het geval.

A67
De A67 is de afgelopen maand al de nodige keren het toneel van een ongeluk geweest. Zo moest de weg tien dagen geleden ook langere tijd worden afgesloten nadat een tankwagen was gekanteld. Dat leidde tot grote vertraging voor het verkeer. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.