Burgemeester doet aangifte van valsheid in geschrifte tijdens tellen van stemmen in Lepelstraat

28 maart 2018 om 17:25
nl
Burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom doet aangifte van valsheid in geschrifte tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij woensdagmiddag bekendgemaakt. De voorzitter van het stembureau in Lepelstraat vulde tijdens het tellen van de stemmen zelf twee stembiljetten in om zijn administratie kloppend te maken.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Bij stembureau 't Weike in Lepelstraat klopte het aantal stemkaarten niet met het aantal stembiljetten. Daarop besloot de voorzitter om zelf het rode potlood te gebruiken. Een stem ging daarbij naar het CDA en eentje naar de plaatselijke lijst GBWP. De voorzitter verzuimde hiervan melding te maken.

De burgemeester benadrukt dat hij geen aangifte doet tegen de voorzitter van het stembureau, maar aangifte doet van 'een strafbaar feit'. "Ik moet aangifte doen, omdat tijdens het tellen bewust een beslissing is genomen waardoor er vermoedelijk iets is gebeurd dat strafbaar is", aldus Petter.

Meer problemen

Na afloop van de verkiezingen vorige week werden meer onrechtmatigheden geconstateerd. Zo waren bij twee van de 34 stembureaus de voorkeursstemmen niet bij de juiste persoon terechtgekomen.

Afgelopen weekend vond een hertelling plaats. Daaruit bleek dat de partij GBWP één zetel minder heeft vergeleken met de voorlopige uitslag van afgelopen woensdag. De partij heeft nu geen tien, maar negen zetels. Het CDA kreeg er één zetel bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.