Video

Vrachtwagen met grind gekanteld, N279 in richting van Helmond de hele dag dicht

3 april 2018 om 10:04
nl
De N279 (Helmond-Asten) was dinsdag bij Ommel een groot deel van de dag afgesloten. De weg in de richting van Helmond én Asten werd pas aan het einde van de middag vrijgegeven. De oorzaak was een gekantelde vrachtwagen met grind. De combinatie, geladen met ongeveer 30.000 kilo grind, was even na negen uur 's ochtends gekanteld.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De inhoud kwam voor een groot deel op het wegdek terecht. De chauffeur van de combinatie, een man van 41 uit het Duitse Kevelaer, raakte bij het ongeluk niet gewond. Hij raakte eerst de berm en kantelde bij de manoeuvre om op het rechte pad te komen.

Verkeer wordt omgeleid
Het verkeer werd al bij Veghel omgeleid via de Rocadeweg en de N612. De weg moest bij Ommel eerst worden schoongemaakt, voordat het verkeer er weer gebruik van kan maken. Er was namelijk olie gelekt. Verder is door het ongeluk een deel van de vangrails beschadigd en dat moest vervangen worden.

 

Het blijft dus raak met vrachtwagens op de wegen in Brabant. Op de snelweg A27 bij Hank verloor maandagmorgen een bestuurder een deel van zijn dierenvoer. Het gevolg: een wegafsluiting van enkele uren. Op paaszaterdag was een dronken Poolse chauffeur al in de fout gegaan op de A67 bij Steensel. Ook zijn escapade leidde tot een stremming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.