Video

'Dit moet gevierd worden!', basisschool in Nederwetten verwelkomt 50e leerling

4 april 2018 om 09:25 • Aangepast 20 november 2020 om 19:04
nl
Op basisschool Sint Jozef in Nederwetten wordt woensdag een klein feestje gevierd: er komen twee nieuwe leerlingen op school. Nu lijkt dat niet zo speciaal, maar het gaat om de 49e en 50e leerling.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De twee nieuwe leerlingen werden woensdagochtend warm onthaald. De twee meisjes, Noor en Anouk, liepen door een boog van ballonnen de school binnen. Ze werden zingend ontvangen door de 48 andere leerlingen en juffen van de school. 

Wachten op privacy instellingen...

Trotse directeur
Directrice Mascha Stikvoort is maar wat blij met haar twee nieuwe leerlingen. "Vijftig! Geweldig toch?" Sinds 2011 kwam het leerlingenaantal van het dorpsschooltje in Nederwetten niet boven de vijftig uit. In 2015 waren er volgens Stikvoort nog maar 38 leerlingen over.

"Dat we dan nu weer groeien naar vijftig, vind ik heel bijzonder. Het is zo'n mooi getal. Dat moet gevierd worden!"


Bijzondere verrassing
Anouk en Noor vonden het een bijzonder ontvangst. "Heel bijzonder dat de school blij is dat je komt", vertelt Anouk. "Ik denk dat ik wel kan wennen aan de rust. Het lijkt me een hele fijne school". Ook Noor vond het leuke verrassing. "Op onze oude school was dit niet zo."  

Moeder Dorine en stiefvader Marijn van Anouk en Noor kregen bij de aanmelding te horen dat de school een feestje wilde organiseren op de eerste schooldag voor de meisje. "Ik vind het erg leuk dat ze dit doen", vertelt moeder Dorine. "De meisjes vonden het wel wat spannend vanochtend, maar volgens mij hebben ze ervan genoten", vult Marijn aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.