Berry van Peer is het gevoel even kwijt en werkt nu als magazijnmedewerker

4 april 2018 om 21:59
nl
Berry van Peer kwam vorig jaar in het nieuws door darteritus, dit jaar leeft hij meer in de anonimiteit. De darter staat ook veel minder vaak op een groot podium, omdat hij zijn Pro Tour-kaart van de PDC kwijtraakte. Het loopt allemaal niet heel lekker met de sporter uit Sprundel, maar hij is vastberaden om zich terug te knokken.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Peer werd bij het grote publiek bekend in november 2017, toen de beelden van zijn weigerende hand en daaropvolgende tranen de wereld over gingen. Niet veel later ging zijn status van prof naar semiprof. Hij raakte zijn Pro Tour-kaart kwijt en is daardoor niet meer automatisch geplaatst voor toernooien als de Player Championships, UK Open Qualifiers en de evenementen van de European Tour.

In vergelijking met vorig jaar heb je een ander leven, dat niet meer alleen in het teken staat van darten. Wat doe je nu?

“Ik ben nu niet meer continue bezig met darten. Ik werk ook, als magazijnmedewerker. Op die manier kan ik wat extra geld verdienen. Via de Q-school kan ik volgend jaar weer proberen een Tour-kaart te krijgen. Er is nog één andere manier, dan moet ik in de top twee van de Challenge Tour of top twee van de Development Tour eindigen.”

Hoe gaat het tot nu toe op de toernooien die je wel kunt spelen?

“Na de Q-school ging het eigenlijk goed. Ik trainde veel en bereikte de halve finale van een Challenge Tour. Maar daarna ging het minder. De laatste tijd gaat het niet supergoed. Soms zijn er vlagen dat ik best goed gooi, maar helaas is het meestal niet best.”

Wat is dit jaar het grootste verschil met de afgelopen twee jaar waarin je wel een Pro Tour-kaart had?

“Ik gooi dit jaar nog acht weekenden toernooien. Dat is niet veel. Vorig jaar gooide ik gemiddeld om de week. Ik gooi nu gewoon heel weinig wedstrijden.”

Heb je nog steeds last van darteritus?

“Soms nog een beetje. Maar eigenlijk mis ik vooral het gevoel. Vaak heb je een goed of slecht gevoel, maar ik heb helemaal geen gevoel tijdens het gooien. Als ik de pijl gooi, heb ik geen idee waar die gaat eindigen. Dat is vervelend. Maar ik heb er vertrouwen in dat dit slechts een periode is waarin het niet loopt.”

Zien we je nog wel terug als profdarter?

“Dat hoop ik wel, zeker. Ik hoop over een paar jaar in de top 64 te staan. Ik ben tot plaats 66 gekomen. Als ik terugkijk zijn er zoveel wedstrijden die ik verloren heb, die ik had moeten winnen. Dan had ik misschien mijn Tour-kaart nog gehad. Ik weet dat ik beter kan dan ik heb laten zien. Ik wil dat ook tonen. Het is niet dat ik nu zeg, volgend jaar moet ik een Tour-kaart hebben. Ik ben niet in die positie om dat nu te eisen van mezelf. Maar het is wel een wens voor de komende jaren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.