Video

Belangrijke rol voor Michael van Gerwen tijdens ‘Judgement Night’ in Premier League Darts

5 april 2018 om 12:28
nl
Michael van Gerwen is er al lange tijd zeker van dat hij er tijdens de Premier League Darts in Ahoy bij is. Toch heeft ‘Mighty Mike’ donderdagavond tijdens ‘Judgement Night’ een grote rol in wie wel en wie niet doorgaat.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Van Gerwen speelt namelijk tegen Mensur Suljovic, die op dit moment op plaats negen staat in de Premier League. Die plek betekent aan het einde van de avond uitschakeling. In de Premier League is het zo geregeld dat er na negen week twee darters afvallen. 

Gerwyn Price is al uitgeschakeld. Peter Wright en Suljovic gaan uitmaken voor wie het avontuur na donderdagavond eindigt. Van Gerwen weet dat Suljovic in een moeilijke situatie zit. “Zijn toernooigemiddelde is vrij goed. Hij heeft wat pech gehad, maar daar hoef ik me geen zorgen over maken. Ik moet hem deze week proberen te verslaan.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Goede vorm

De ranglijst in de Premier League wordt al weken aangevoerd door Mighty Mike. Van de acht wedstrijden won Van Gerwen er zeven, alleen tegen Wright verloor hij. Met de vorm van Van Gerwen zit het wel goed. Afgelopen weekend won hij nog de German Darts Grand Prix in München. Zelf is hij ook tevreden, al kan het altijd beter. “Ik kan niet klagen over mijn vorm. Het is goed, maar het is nog niet fenomenaal”, zegt Van Gerwen in aanloop naar ‘Judgement Night’. 

Ondanks de winstpartijen, blijft Van Gerwen kritisch. “Mijn scoringskracht is er nog niet echt en ik wil dat wel weer snel hebben. Ik kan het beter dan ik de laatste weken heb laten zien, maar ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste.” 

Loodzwaar

Het wordt voor Suljovic een loodzware opgave om nog door te gaan. Hij moet allereerst zijn eigen partij tegen Van Gerwen weten te winnen en vervolgens moet Wright gelijkspelen of verliezen tegen Daryl Gurney. Wright heeft één punt meer dan Suljovic. “Spelen tegen Michael is altijd moeilijk, maar ik weet wat ik moet doen en ik zal mijn best doen om te winnen.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Jelle Klaasen
Vorig jaar speelde Jelle Klaasen nog in de Premier League Darts. 'Judgement Night' betekende toen voor hem uitschakeling. Het was tot dusver zijn laatste wedstrijd in de Premier League, aangezien hij zich dit jaar niet wist te plaatsen. 

Bekijk hieronder de wedstrijd van Jelle Klaasen tegen Phil Taylor tijdens 'Judgement Night' in week negen van de Premier League of Darts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.