Video

'Hij is dood, wegwezen!' Getuige ziet daders wegrennen na dodelijke schietpartij in Breda

9 april 2018 om 13:45
nl
De omgeving van de Sandenburgstraat in Breda is zondagavond opgeschrikt door een schietpartij waarbij een dode is gevallen. De schietpartij vond plaats in een flat. Volgens meerdere bronnen is het slachtoffer de 26-jarige Kaan S. De politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak.
Geschreven door

Een buurtbewoner hoorde rond acht uur enkele knallen. Ook zag de getuige twee mannen en een vrouw wegrennen.  Een van de mannen droeg een bivakmuts. Kort daarna hoorde de getuige een van de daders roepen: 'Hij is dood, wegwezen!' Een van de daders rende de wijk in en twee andere daders gingen er in een auto vandoor.  Bij hun vlucht lieten de daders bij de centrale ingang een grote boodschappentas achter. De inhoud van de tas is onbekend. 

 

Ook een andere buurt bewoner had de knallen gehoord. "Ik dacht meteen: dit is geen vuurwerk, dit lijkt wel een liquidatie. Misschien een afrekening in de onderwereld. Misschien heeft het wel iets met drugs te maken." 

Onderverhuur
In de buurt gaan ook verhalen over onderverhuur van de flatwoning en dat het een komen en gaan van mensen zou zijn. Volgens Jos Hendrickx, vestigingsmanager van AlleeWonen,  zijn er in het verleden enkele meldingen geweest van extra toeloop bij de flat. "In maart was er een vermoeden van onderhuur. Daarop heeft de huurder van ons een brief gekregen en is met de huurder gesproken. Op dat moment waren er geen concrete aanwijzingen om er iets mee te doen", aldus Hendrickx. 

De woningcorporatie is geschrokken van de gebeurtenis en stuurde maandagochtend twee medewerkers naar het complex. Hendrickx: "Om met huurders te praten en vragen te beantwoorden."

Recherche
De politie heeft zondagavond nog geprobeerd om de daders te vinden. Ze gebruikten daarvoor onder meer een helikopter. In de buurt is de politie gestart met een forensisch onderzoek. Ook doet de politie een buurtonderzoek. Aan de hand van verklaringen probeert het onderzoeksteam zich de komende dagen een beeld te vormen van wat zich die avond in en om de woning heeft afgespeeld.

De recherche wil graag in contact komen met getuigen. Ook omwonenden die mogelijk in het bezit zijn van beeldmateriaal kunnen contact opnemen met de politie.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.