Play-offs zonder ook maar één Brabantse club? Het is goed mogelijk

10 april 2018 om 14:35
nl
Als er vandaag een punt achter de eredivisie en Jupiler League zou worden gezet, zou geen enkele Brabantse club deelnemen aan de play-offs om promotie/degradatie. Deze eeuw kwam het maar één keer eerder voor dat we ontbraken in de nacompetitie. Dat was in 2001.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Destijds namen slechts acht teams deel aan de nacompetitie en grepen Helmond Sport (achtste), FC Eindhoven (negende) en TOP Oss (tiende) net naast een play-offticket.


Aan het einde van dit seizoen strijden liefst tien ploegen om promotie/degradatie, maar geen enkele plek wordt op dit moment dus door een Brabantse club ingenomen.

Willem II en NAC Breda

Willem II en NAC Breda staan, met nog vier wedstrijden voor de boeg, op een veilige plek in de eredivisie. Ze zouden zich handhaven, zonder daar play-offwedstrijden voor te hoeven spelen.


In de Jupiler League staan vijf clubs op te lage plekken om deel te mogen nemen aan het 'toetje'. FC Den Bosch (dertiende) en FC Oss (veertiende) zijn nog in de race, maar hebben het niet in eigen hand. Voor FC Eindhoven (zeventiende), Helmond Sport (achttiende) en RKC Waalwijk (negentiende) is het seizoen voorbij. En dat met nog drie wedstrijden voor de boeg.

LEES OOK:FC Den Bosch houdt hoop op play-offs ondanks nederlaag: 'Opgeven is geen optie'


Het schema van de Jupiler League play-offs:

Wachten op privacy instellingen...


En Jong PSV dan?

Jong PSV staat vierde in de Jupiler League en heeft statistisch al lang een play-offticket binnen. De Eindhovenaren mogen alleen niet meedoen aan de play-offs, omdat de Jong-teams niet kunnen promoveren naar de eredivisie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.