Grad Damen krijgt tientallen boze berichten na tv-optreden, ‘Het is verkeerd in beeld gebracht’

10 april 2018 om 23:27
nl
Volkszanger en tatoeëerder Grad Damen was dinsdagavond te zien in het televisieprogramma Steenrijk Straatarm. In de aflevering zet Damen een tatoeage bij een lid van het arme gezin: Mario van der Put. Maar het tv-optreden van Damen is in verkeerde aarde gevallen. Hij kreeg tientallen negatieve berichten van mensen die denken dat hij heeft geprofiteerd van een arm gezin.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

In het SBS6-programma is te zien hoe Grad Damen een tatoeage van een vingerafdruk en een datum zet op de arm van Mario uit Etten-Leur. Daarna wordt getoond hoe de man uit het arme gezin honderden euro’s op de toonbank neertelt.

In werkelijkheid zette Grad ook een tatoeage bij de moeder van het gezin, Jessica. Zij kreeg een 3D-vlinder met sterretjes en zogenoemd dotwerk. “Ik heb de hele avond en middag getatoeëerd. Maar dat is niet uitgezonden”, vertelt Grad.  “Het kostte inderdaad 300 euro, maar dat is veel minder dan bij andere shops.”

 

Wachten op privacy instellingen...

Gratis
De tatoeëerder uit Breda zegt dat hij het gezin zelfs heeft aangeboden om de tatoeages gratis te zetten. Maar dat mocht volgens Grad niet van de productieleiding van het programma. “Ze moesten het budget van het rijke gezin opmaken.”

Grad kreeg naar eigen zeggen via sociale media tientallen privéberichten tijdens de uitzending van het programma. “Er stond ik dat ik mij rot moest schamen en dat ik profiteer van een arm gezin. Allemaal dat soort berichten.”

 

 

“Ik vind het jammer. Mijn naam is besmeurd omdat het verkeerd in beeld is gebracht. Ik hanteer normale prijzen. Ik vond het leuk om te doen en leuk voor die mensen. En het was goede reclame voor mij.” Familie Van der Put bevestigt dat ook bij Jessica een tatoeage is gezet. 

Steenrijk Straatarm
Mario en Jessica van der Put ruilden voor Steenrijk Straatarm een week van leven met familie Van den Broek uit Hoeven. Ze mochten meemaken hoe het is om opeens veel meer geld te hebben: 1500 euro per week in plaats van 60 euro. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.