Video

Vader die dochtertje (3) misbruikte en filmde, moet jaar de cel in

13 april 2018 om 13:21
nl
Een 37-jarige man uit Breda moet een jaar de gevangenis in waarvan vier maanden voorwaardelijk voor seksueel misbruik van zijn 3-jarige dochtertje. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag bepaald. De Bredanaar toonde via Skype het misbruik aan een kennis die de beelden vervolgens opnam.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

In de zomer van 2017 werden twee filmpjes gevonden waarop te zien is dat de verdachte ontucht pleegt met zijn dochtertje. Volgens de rechter was er geen sprake van verkrachting. In dat geval zou er sprake moeten zijn van seksueel binnendringen en dat was op de filmpjes niet te zien. De Bredanaar is veroordeeld voor het feit dat hij twee filmpjes maakte van ontucht bij zijn dochtertje en die vervolgens aan iemand anders heeft getoond.

Ontoerekeningsvatbaar

Een psycholoog die de Bredanaar heeft onderzocht, zegt dat de man ontoerekeningsvatbaar is. De kans dat de veroordeelde nog een keer in de fout gaat, is laag tot matig. De rechter ging mee met die conclusie en daarom is de straf lager dan geëist.

De officier van justitie eiste twee weken geleden twee jaar celstraf en een behandeltraject. De rechter wil wel dat de man een lange proeftijd krijgt van drie jaar. Ook moet hij zich laten behandelen. De rechter hoopt zo te voorkomen dat de man in herhaling valt.

Steun van familie

De familie van de Bredanaar zeggen onvoorwaardelijk achter de man te staan. Zowel de ouders als de echtgenote steunen de man. Ze willen na de vrijlating hun levens weer oppakken. De man zelf zei tijdens de zitting dat hij een goede vader wil zijn voor zijn kinderen en een goede echtgenoot voor zijn vrouw.

Bij de man werden ook meer dan vijftienhonderd foto's gevonden met pornografische afbeeldingen van kinderen. Omdat niet kan worden bewezen dat de man ook echt toegang had tot dat materiaal is hij daarvan vrijgesproken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.