Video

NAC - Willem II dit jaar extra spannend, beide clubs hebben de punten hard nodig

13 april 2018 om 18:00
nl
Terwijl PSV zondagmiddag tegen Ajax om het kampioenschap speelt, staat er eerder op die dag een andere belangrijke clash op het programma. Willem II gaat op bezoek bij NAC, de nummer veertien en vijftien van de eredivisie. Een burenruzie met grote belangen op dit moment. Beide clubs hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Freek Heerkens is waarschijnlijk de enige Brabander op het veld bij Willem II zondagmiddag. Toch denkt hij niet dat hij daardoor beter weet hoe belangrijk de wedstrijd is. “Iedereen kent de sentimenten wel. Iedereen kijkt al wel even uit naar deze wedstrijd, we hebben er met z’n allen zin in."

“Naast een stukje prestige is het ook gewoon een belangrijke wedstrijd voor de ranglijst”, vervolgt de verdediger uit Heeswijk-Dinther zijn verhaal. “Ik verwacht een vijandig sfeertje. Maar ik denk dat je daar energie uit kunt halen. En er is een vol uitvak. Alle ingrediënten zijn aanwezig.”

Wachten op privacy instellingen...


Eerste wedstrijd

De derby eindigde in Tilburg in een gelijkspel. De thuisploeg oogde toen niet gretig genoeg. Dat wil trainer Reinier Robbemond nu anders zien. “We moeten op een andere manier aan de wedstrijd beginnen. Daar besteden we de laatste weken aandacht aan. En daar zijn we tevreden over. Nu is de vraag: kun je dat bij NAC ook brengen. We moeten durven spelen met dezelfde intensiteit, drive en druk naar voren.”

Robbemond hoopt dat de spelers lering hebben getrokken uit die wedstrijd. Heerkens verwacht in ieder geval een scherp Willem II. Nog scherper dan in andere wedstrijden. “Aan de ene kant is het slecht als je in de wedstrijden extra dingen kunt brengen in vergelijking met andere wedstrijden. Maar NAC -

Willem II of Willem II - NAC maakt wel iets extra’s los.”

Dat Willem II moet winnen met het oog op de ranglijst zorgt niet voor extra druk bij Robbemond. “Dat is sinds we aan de gang zijn iedere week zo. Of je nu speelt tegen PSV, NAC of Excelsior, iedere keer weer moet je het maximale resultaat proberen te halen. We hebben geen invloed op wat FC Twente, Roda JC of Sparta allemaal doen. We moeten zelf ons werk goed doen.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op uitzege

De laatste tien uitwedstrijden wist Willem II geen enkele keer te winnen. “Kijk heel de eredivisie na. Volgens mij is dat bij alle clubs zo, behalve bij Excelsior. Thuis heb je een bepaald voordeel. De laatste weken laten we het ook in uitwedstrijden zien, maar soms moet je dan een beetje geluk hebben." 

"Met de intensiteit van de laatste weken gaan we ook tegen NAC spelen. We gaan maar met één doel daarheen, dat is om die wedstrijd te winnen.”

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.