Steengoed met muren: Kevin is het grootste metseltalent van Nederland

13 april 2018 om 17:25
nl
Een muurtje metselen, dat kan Kevin van Bree (16) uit Deurne als geen ander. Hij won vrijdagmiddag het Nederlands Kampioenschap Metselen in Friesland. "Metselen is mijn leven!"
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Gewapend met een flinke zak cement en het juiste gereedschap, trok Kevin ten strijde. De afgelopen drie dagen moest hij flink aan de bak. De jury keek naar de techniek, beroepsuitstraling en werkplekverzorging. Die was bij Van Bree uitmuntend.

Kevin zit op het Hub van Doornecollege in Deurne. Hij doet niets liever dan een mooie muur neerzetten. "Het is echt geweldig als je 's ochtends begint en dat er dan 's avonds ook echt iets staat."

Cement
Het metselen heeft hij niet van een vreemde. Bij de familie Van Bree stroomt geen bloed, maar cement door de aderen, zo lijkt het. Hij werkt al in het familiebedrijf. Ook zijn neef en oom deden ooit mee aan het kampioenschap. "Ik moest de familienaam hoog houden."

In totaal deden zeventig fanatieke metselaars mee, allen vmbo-leerlingen. Van Bree won in de finale van Siem van den Berg (15) uit Mariahout. Deze jongste deelnemer pakte de tweede prijs.

Het doel van het jaarlijkse NK is om het beroep te promoten. Er is veel vraag naar metselaars. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.