'Dijkhoff geniet meeste vertrouwen, opvallende score voor Lilian Marijnissen'

15 april 2018 om 10:40
nl
Van alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer geniet de Bredase VVD'er Klaas Dijkhoff onder de kiezers het meeste vertrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Ook op de tweede en derde plek staan fractievoorzitters van regeringspartijen: Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sybrand Buma (CDA). Gevolgd door Lilian Marijnissen uit Oss en Jesse Klaver uit Roosendaal.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Volgens De Hond is het 'vrij ongewoon' dat fractievoorzitters van regeringspartijen zo hoog scoren. Alleen Alexander Pechtold van regeringspartij D66 scoort laag met een negende plek.

Marijnissen contra Klaver

Het valt De Hond verder op dat Lilian Marijnissen onder kiezers van FVD, PVV en 50PLUS beter scoort dan haar collega-fractievoorzitter Jesse Klaver. Verder doen Henk Krol van 50PLUS en Thierry Baudet (FVD) het relatief goed onder de CDA-kiezers. De positie van Baudet is onder kiezers van regeringspartijen beter dan die van PVV'er Geert Wilders.

Baudet (elfde) en Wilders (twaalfde) staan in de onderste regionen van de lijst. Tunahan Kuzu (DENK) sluit de rij met de dertiende plek als het om vertrouwen in fractievoorzitters gaat.

Carola Schouten

Bij de ministers is het vertrouwen in Carola Schouten van de ChristenUnie het grootst. De in Den Bosch geboren minister van landbouw blijft Eric Wiebes en Hugo de Jonge voor. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.