Video

Waterpistool en knuffel bij een huwelijk: Noor en Sam (5) trouwen in kasteel

15 april 2018 om 15:02
nl
"Hij heeft zo'n mooie ogen", zegt zij. "Zij is knap", zegt hij. Noor en Sam zijn vijf jaar en beste maatjes. Ze zijn ook nichtje en neefje, maar voor vandaag maakt dat niet uit. In een van de mooiste zalen van het kasteel in Helmond geven ze elkaar het jawoord.
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

Noor is in een wit jurkje natuurlijk. Met een mooie sluier en kroontje op haar hoofd. En Sam draagt een colbertje met een vestje eronder. Met een corsage op zijn revers. Beiden dragen ze een grote witte ballon in de vorm van een hart. Het perfecte paar.

Wachten op privacy instellingen...In het kasteel in Helmond is de tentoonstelling 'voor elkaar gemaakt' te zien met trouwjurken door de jaren heen. Deze romantische plek wordt dan ook al sinds 1923 gebruikt als trouwlocatie. En iedereen die niet wil of kan trouwen maar zo'n dag wel eens wil beleven, kon zondag terecht. Twintig echtparen viel dit geluk te beurt.

Wachten op privacy instellingen..."Ik ging ruim vier jaar geleden voor haar op de knieën maar toen zei ze nee", vertelt Michael. "Trouwen doe je maar een keer", legt zijn echtgenote voor een dag Jolanda uit die al eens in het huwelijksbootje stapte. Maar ze gunde hem per verrassing wel deze dag. En eenmaal gekleed in jacquet met hoge hoed en lang wit, beamen ze: "Dit voel wel heel echt."

Nadat het 'ja, ik wil' luid en duidelijk door Noor en Sam is uitgesproken, geven ze elkaar een dikke knuffel. En er prijkt geen sieraad om de vinger maar een mooie armband om ieders pols. Daarna volgt een toost met ranja met bubbels.
Tekst gaat door onder video

Wachten op privacy instellingen..."Gaan jullie nog iets leuks doen vandaag?", wil de ambtenaar van de burgerlijke stand weten. "We krijgen taart", zegt Noor. "En tomatensoep", vult Sam aan. "En het is mooi weer om buiten te spelen", besluit de ambtenaar en Sam maakt meteen duidelijk dat hij daarop gerekend had: "Ik heb mijn waterpistool meegenomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.