Chalet verwoest op camping De Rooye Asch, gemeente verontrust over relatief veel branden

18 april 2018 om 08:00
nl
De politie onderzoekt een brand, die woensdagmorgen een chalet op camping De Rooye Asch in Handel heeft verwoest. Ze sluit brandstichting niet uit, zo meldt een woordvoerder. De gemeente Gemert-Bakel, waar Handel onder valt, laat desgevraagd weten dat ze het verontrustend vindt dat op het recreatieoord de afgelopen jaren relatief veel branden hebben gewoed. Burgemeester Michiel van Veen kwam later op de ochtend polshoogte nemen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De brandweer kreeg rond tien over zeven de melding van een bosbrand aan de Haveltweg. Uiteindelijk bleek alleen het chalet in brand te staan en is de natuur nauwelijks schade toegebracht.

Oorzaak onbekend

Binnen een uur kon het sein brand meester worden gegeven, maar de woning kon wel als verloren worden beschouwd, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Over de oorzaak is dus nog niks bekend.

Wachten op privacy instellingen...

 

Weinig bekend over oorzaak

Een paar weken geleden brandden nog drie van zulke woningen op het vakantiepark af. "Over de oorzaak van de branden kan helaas in zijn algemeenheid weinig gezegd worden", stelt de gemeente. Ze hoopt dat mensen met tips of informatie over verdachte situaties zich melden bij de politie.


Burgemeester Van Veen probeert altijd bij branden in contact te komen met gedupeerden en tegelijk de brandweer een hart onder de riem te steken. De eigenaar van het getroffen chalet woonde er niet permanent. Het was zijn recreatiewoning en de man zit 'uiteraard in zak en as', zo voegt de woordvoerster van de gemeente er nog aan toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.