Van Gerwen na nederlaag in oranje Ahoy: 'Dit is gewoon klote, simpel'

18 april 2018 om 23:29
nl
Michael van Gerwen was na afloop van zijn verloren partij vol ongeloof. "Ik verlies die wedstrijd en dat mag niet gebeuren." Van Gerwen verloor op de eerste avond van de Premier League of Darts in Ahoy met 7-5 van Peter Wright.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

In gesprek met RTL 7 laat Van Gerwen weten dat hij er stevig van baalt dat hij niet heeft weten te winnen. "Dit zag ik niet aankomen", zegt 'Mighty Mike'. "Als ik in de eerste leg dubbel acht uitgooi is er niks aan de hand, maar ik mis drie pijlen." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Juiste momenten
Peter Wright was ongelooflijk sterk op z'n dubbels, iets wat Van Gerwen niet lukte. "Hij (Wright, red.) deed me scorend niet zo veel pijn, maar hij gooide goede finishes op de juiste momenten." Van Gerwen kwam nog wel terug tot 5-5, maar daarna legde hij naar eigen zeggen te veel druk op zichzelf. 

"Ik kan dit alleen mezelf aanrekenen", zegt een schuldbewuste Van Gerwen. "Het publiek was fantastisch, en de rest moet ik doen. Ik ben hier ziek van, en ik moet alles snel op een rijtje zetten want morgen moet ik weer. Dit is gewoon klote, simpel."

Van Barneveld
Morgen is de tweede Premier League of Dartsavond in Ahoy en dan speelt Van Gerwen tegen Van Barneveld die woensdag wel wist te winnen van Simon Whitlock. "Het is niet moeilijk om me op te laden voor die wedstrijd. Je weet dat je hartstikke goed moet gooien tegen Raymond. Ik zal alleen m'n dubbels beter moeten uitgooien dan dat ik vandaag deed." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.