Video

17 jaar oud en optreden in het Parktheater Eindhoven: Kai Bodewitz doet het

19 april 2018 om 07:56
nl
De schoenen zijn gepoetst, zijn moeder strijkt zijn overhemd. Kai Bodewitz is er bijna klaar voor. En dat moet ook wel, want donderdagavond staat de jonge cabaretier in het Parktheater in Eindhoven.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

Een paar maanden geleden vroeg Kai het Parktheater Eindhoven of hij niet eens in een van hun zalen mocht spelen. En dat mocht! En dus prijkt de naam van Kai Bodewitz op het programma van het theater. “Vanavond is het eindelijk zo ver.”

Doe ff gewoon

“Natuurlijk ben ik wel een beetje zenuwachtig”, vertelt Kai in het programma Wakker! op Omroep Brabant. “Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen, maar ik heb er alle vertrouwen in.” De tiener oogt zelfverzekerd maar had vannacht toch een nachtmerrie: "Je hebt maar één taak, de mensen laten lachen. Ik heb de show inmiddels zo vaak gehoord dat het niet meer grappig is, maar ik weet dat het moet lukken met mijn grappen."


Vijfhonderd toeschouwers kunnen er vanavond naar de 17-jarige komen kijken. Het parktheater raadde hem de kleine zaal aan. Daar is plaats voor honderd man. Maar als je het doet dan moet je het goed doen, vindt Kai. Je leeft immers maar één keer. “Mijn voorstelling heet Doe ff gewoon. Ik wil laten zien dat dingen die voor mij heel gewoon zijn, dat misschien voor anderen niet zijn.” 


En Kai deinst er niet voor terug om ook zijn leeftijdsgenootjes op de hak te nemen. “Veel jonge mensen gaan op stap. Ik houd daar helemaal niet van, want dan loop je met je zatte kop op straat. Een beetje meisjes op de kont slaan en luisteren naar Rapper Boef. Daar heb ik totaal niks mee. En dat probeer ik dan op een leuke manier te vertellen.”

 

 

Tekst en muziek

Maar het blijft niet bij tekst alleen. Hij speelt ook gitaar, piano, ukelele en cajon. “Dan zing ik ook nog wat eigen geschreven nummers, ongeveer een derde van mijn show bestaat uit muziek." Het is volgens hem 'rete moeilijk' humor in muziek te brengen, dus dat doet Kai vooral met af en toe een klein grapje of een woordspeling.. "Door muziek te gebruiken, hoop ik de show wat op te luchten. Maar alleen maar grappige liedjes zonder moraal vindt ik niets aan. Ik wil met mijn nummers verhaaltjes vertellen die ergens over gaan", aldus de jonge cabaretier.


Om half negen donderdagavond begint de grote one man show van Kai. In de zogenoemde Philipszaal. “Er zijn 380 van de vijfhonderd kaartjes verkocht, dus er is nog plek!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.