Eindhovenaar (68) die werd achtervolgd door politie stierf natuurlijke dood

21 april 2018 om 16:19
nl
De 68-jarige Eindhovenaar die donderdagnacht in het Limburgse Ospel werd gevonden na een politieachtervolging, is een natuurlijke dood gestorven. Dat maakte de politie zaterdag bekend. Het onderzoek naar de omstandigheden rondom zijn overlijden, gaat wel nog door.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De politie denkt dat hij in een gestolen auto zat die werd achtervolgd vanuit Veldhoven. Uiteindelijk kwam de wagen terecht in een greppel in Ospel. De dode man werd op zo’n 150 meter afstand van de auto gevonden. Hoe dat precies kan, is nog onduidelijk. 

Gestolen
Het begon die bewuste nacht met een achtervolging vanuit Veldhoven. De politie zag een auto rijden op de Heerseweg met een aanhanger zonder verlichting. Op de aanhanger stond een gestolen zitgrasmaaier. 

De chauffeur wilde niet stoppen. Daarop ontstond een achtervolging die via de randweg N2 en knooppunt Leenderheide naar Limburg ging. Daar namen Limburgse agenten de achtervolging over. 

Rond vijf uur in de ochtend werd de auto in Ospel gevonden. In de buurt werd een fiets gestolen, ook werd er een schoen gevonden. De politie denkt dat dit iets met de daders te maken heeft. Maar het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.