De koning krijgt 40 oranje worstenbroodjes uit Den Bosch: 'Hij moet ze wel warm eten'

23 april 2018 om 13:36
Normaal bakt hij zijn broodjes bruin, maar speciaal voor het vijfjarig jubileum van koning Willem-Alexander geeft De Bakkende Brabander zijn worstenbroodjes een oranje twist. Donderdag rijden de Bossche bakkers Michiel (47) en Bart van Gaalen (43) naar Villa Eikenhorst in Wassenaar om de speciale worstenbroodjes bij de koninklijke familie af te geven. Precies op tijd voor Koningsdag.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

De twee bakkende broers stoppen er natuurlijk wel een briefje bij met 'opwarminstructies voor de keukenstaf'. "En een heel belangrijke tip: hij moet ze wel warm eten!"

'Dat is heilig, daar kom je niet aan'
"Het broodje is speciaal voor zijn lustrum gebakken", vertelt Bart. "Hij moet vrijdag vanuit Groningen een ontzettend eind rijden. We bieden de broodjes daarom eigenlijk aan als snack voor de terugweg." 

De oranje worstenbroodjes zien er aan de buitenkant bijna hetzelfde uit als normale Brabantse worstenbroodjes. Alleen het deeg is oranje van kleur, maar dat zie je pas goed bij het nemen van een eerste hap. "Het worstje zelf wilden we niet kleuren. Dat is heilig, daar kom je niet aan."

Wachten op privacy instellingen...

Worstenbroodjes werden gemist
Het bakbedrijf van Michiel en Bart is in 2014 ontstaan. Michiel was inmiddels verhuisd naar Oegstgeest en Bart naar Zeist. Daar misten ze hun worstenbroodjes. 

"Als je opgegroeid bent met een worstenbroodjes in het weekend bij je bak koffie, dan ga je daar naar op zoek. Je weet hoe ze in de supermarkt smaken, dat is hier bij de bakkers niet veel beter. Daarom ben ik ze zelf gaan bakken. Toen bleek dat er heel veel Brabanders uit de buurt ook interesse hadden." En zo ontstond De Bakkende Brabander.

Veertig stuks

De broers leveren donderdag veertig oranje worstenbroodjes af bij de poort van Villa Eikenhorst. "We denken dat er vrijdag zo'n 35 mensen bij de koninklijke familie in de bus zitten. En de koning wil natuurlijk ook zijn personeel bedanken die dag, dus daar houden we rekening mee. We willen hem alvast een hele fijne verjaardag wensen en: eet smakelijk!"

Wachten op privacy instellingen...