Waar is dat Koningsdagfeestje? Hier is dat Koningsdagfeestje! [OVERZICHT]

26 april 2018 om 21:09
Koningsdag in Breda (foto: Erald van der Aa)
Koningsdag in Breda (foto: Erald van der Aa)
Koningsdag is de perfecte dag voor wat vaderlandsliefde, maar vooral een dag waarop er heel veel te doen is in de provincie. In heel Brabant worden er fantastische feestjes en festivals georganiseerd. Maar waar moeten we dit jaar naartoe? Wij maakten een overzicht.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Kingsland
Kingsland strijkt ook weer neer in Den Bosch. Hier vind je bekende namen zoals Hardwell, Yellow Claw, Jebroer en The Partysquad. Je kunt er ook nog eens met de pendelbus vanaf Breda, Eindhoven of Tilburg naartoe.

538Koningsdag
538 neemt op Koningsdag het Chasséveld in Breda weer over voor een nieuwe editie van hét Oranjefeest van Breda. Hier vind je voor ieder wat wils, want naast bekende dj’s als Armin van Buuren en Hardwell, treden hier ook superster Rita Ora en bekende Nederlandse acts als Dré Hazes, Maan en Nielson op. 

Supersized Kingsday Festival
Voor het hardere werk moet je naar Aquabest, want daar kun je tijdens Koningsdag terecht voor de beste hardcore en hardstyle. Dat wordt knallen vanaf het middaguur tot elf uur ’s avonds.  

Wachten op privacy instellingen...

King-S
Niet helemaal jouw muziek? Strijp-S en het Klokgebouw in Eindhoven worden vrijdag omgetoverd tot King-S. Stijlen als techno, drum ’n bass, rock, acid, psy en dubstep komen hier voorbij. De entree voor dit feest is gratis. 

Royal Dutch
In hartje Eindhoven gaat het, net als tijdens Koningsnacht, los op het Stadhuisplein. De toegang is helemaal gratis en dj's als Dannic, Moksi, La Fuente en Billy The Kit staan achter de knoppen.

Oranjekade Festival Den Bosch
In Den Bosch kun je terecht bij Oranjekade. Een divers festival want de muziek varieert van hiphop tot house. Op de line-up staan onder anderen Fresku, SMERRIG en Boomshakalak Soundsystem. Er is een karaokebar en verschillende foodtrucks. 

Wachten op privacy instellingen...