‘Adrie Koster past perfect bij Willem ll’, zegt clubicoon John Feskens

26 april 2018 om 16:00
nl
Willem II maakte woensdag bekend dat Adrie Koster vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is. Hij was al eens eerder trainer van de Tricolores. Volgens de spelers die eerder onder Koster actief waren bij Willem II is het een goede keuze van de club. "Koster heeft een eigen filosofie en weet hoe de club in elkaar steekt."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

In het seizoen 1990-1991 werd Willem II met Adrie Koster aan het roer elfde in de eredivisie. Koster volgde in dat seizoen Piet de Visser op. John Feskens, Meindert Dijkstra en John Veldman speelden in dat seizoen alle drie onder Koster. Clubicoon Feskens kan zich Koster als trainer nog wel herinneren. "Hij is tactisch zeer sterk en ziet het spelletje goed.” Ook Meindert Dijkstra, linksback in dat seizoen onder Koster, is lovend over hem. “Het is een heel rustige man, die heel duidelijk is als trainer.” 

Wachten op privacy instellingen...

"We hadden volgens mij een goed team dat jaar", herinnert verdediger John Veldman zich van het seizoen '90-'91. "Ik kwam als jonge jongen over van PSV en Koster was veel met me bezig om mezelf te verbeteren." Veldman was toendertijd blij met Koster als trainer. "We hadden toen meteen een goede band en ik herinner mijn tijd bij hem en Willem II ook als een mooie tijd." 

Mooie loopbaan
Volgens Dijkstra, die bijna het hele seizoen speelde onder Koster, heeft de nieuwe trainer van Willem II zijn sporen verdiend. Hij trainde onder meer Roda JC, Excelsior, VVV-Venlo, Ajax en Club Brugge en was assistent-trainer bij VfB Stuttgart en Saoedi-Arabië. 

“Toen ik bij Willem II kwam was Koster nog assistent bij het eerste”, zegt Dijkstra. “Hij is toen uiteindelijk hoofdtrainer geworden en heeft het altijd in mij gezien als voetballer. Hij heeft het later in mijn carrière nog verschillende keren geprobeerd om mij naar zijn club te halen en uiteindelijk heb ik nog met hem samengewerkt bij TOP Oss.” 

Van links naar rechts: John Feskens, John Veldman en Meindert Dijkstra in 1990.

Uitstekende keuze
Als het aan de oud-spelers van Willem II ligt, heeft de club een uitstekende keuze gemaakt door Koster aan te stellen als nieuwe trainer. “Hij past perfect bij Willem II”, zegt Feskens. “Koster heeft een eigen filosofie en weet hoe de club in elkaar steekt.” De leeftijd van Koster, 63 jaar, maakt niets uit denkt Feskens. “Bij Bayern München staat er een trainer aan het roer die 72 jaar is (Jupp Heynckes, red). Zo lang je er alles voor over hebt en de spelers kan motiveren, speelt leeftijd geen rol.” 

“Het is een echte Willem II-man”, vindt Dijkstra. “Hij zal in het profiel van de club hebben gepast. Bijkomend voordeel is dat hij de club goed kent.” Ook Veldman is het daar mee eens. "Het moet natuurlijk pas achteraf blijken of het een goede keuze is geweest. Maar Koster is een fijn mens, een goede trainer, heeft veel ervaring en hij kan goed met jonge talenten omgaan, dat is niet geheel onbelangrijk in de eredivisie." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.