Geiten omgekomen bij grote brand in schuur in Tilburg, 'een machteloos gevoel'

26 april 2018 om 19:25
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Toby de Kort/De Kort Media
Omroep Brabant
Hulpdiensten probeerden een geitje te redden, maar de hulp kwam te laat. (Foto: Politie Leijal)
1/3
In het buitengebied van Tilburg heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed in een schuur met 350 geiten. Daarbij is een onbekend aantal dieren omgekomen. De hulpdiensten hebben zoveel mogelijk geitjes geprobeerd te redden. "Een van de meldingen waar je als hulpverlener liever nooit naar toe hoeft is een stalbrand", zegt de politie.
Geschreven door

“Al snel bleek dat er nog geitjes gered konden worden. We hebben zo snel mogelijk een hoop agenten opgetrommeld en samen met de brandweer en vrijwilligers hebben we veel geitjes kunnen redden. Helaas ook veel niet, een machteloos gevoel en geen fijn gezicht", schrijft het politieteam Leijdal op Facebook.

De hulpdiensten hebben met perslucht één geitje geprobeerd te redden dat later uit de stal is gehaald, maar dat mocht niet meer baten. 

Agenten gewond
Agenten hielpen mee de dieren naar een buitenbox te brengen. Rond halfvier meldde de brandweer dat het vuur onder controle was. Bij de actie hebben verschillende mensen, waaronder agenten, rook ingeademd. Uit voorzorg zijn ze nagekeken door het ambulancepersoneel, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Schuimblusvoertuig
Het vuur brak rond drie uur uit en zorgde voor veel rookwolken. De brandweer zette meerdere blusvoertuigen waaronder een hoogwerker, schuimblusvoertuig en extra watertank in om het vuur te bestrijden.

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...